today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Reuters: Οι μέρες του Τσίπρα στην εξουσία είναι μετρημένες

Οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα βάλει ένα τέλος στην τετραετή αριστερή διακυβέρνηση που κατηγορείται ότι βύθισε τη χώρα σε περισσότερα χρέη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters οι δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ προβάδισμα μέχρι και τις 10 μονάδες δίνοντάς της πιθανώς την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 300 εδρών.

Η οικονομία βρίσκεται στο επίκεντρο των ζητημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό αναφέρει στο Reuters ο επικεφαλής της εταιρίας δημοσκοπήσεων MARC.

Ο Τσίπρας επίσης επικρίθηκε σφοδρά για κακή διαχείριση των κρίσεων αλλά και για τον ρόλο του στην βαθιά αντιλαϊκή συμφωνία για να τερματίσει τη διαμάχη για το όνομα με τα Σκόπια, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκατό άνθρωποι πέθαναν σε μια καταστροφική πυρκαγιά σε ένα χωριό ανατολικά της Αθήνας πέρυσι το καλοκαίρι. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες, ο κ. Τσίπρας εξαφανίστηκε από το δημόσιο βήμα για αρκετές ημέρες», αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.

Αν και η Ελλάδα ολοκλήρωσε το τελευταίο της οικονομικό πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 παραμένει υπό την εποπτεία των δανειστών ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μελλοντική δημοσιονομική απόκλιση από τους στόχους. Αν και η ανάπτυξη έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, η ανεργία παραμένει στο 18%, το υψηλότερο ποσοστό της Ευρωζώνης, αναφέρει το Reuters.

Η ΝΔ έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Από την άλλη πλευρά η απερχόμενη κυβέρνηση ελπίζει ότι οι ψηφοφόροι θα την επιβραβεύσουν για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Τέλος, το Reuters αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης ελπίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις του θα πείσουν τους δανειστές να δείξουν περισσότερη ευελιξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ