today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

AFP: Οι Έλληνες ψηφοφόροι έτοιμοι να εκδιώξουν τον Α.Τσίπρα από την εξουσία

Οι Έλληνες ψηφοφόροι αναμένεται να εκδιώξουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία, αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων AFP με αφορμή τις εθνικές εκλογές.

Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα ψηφίσουν την Κυριακή στις πρώτες εθνικές εκλογές της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή, και το ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκδιωχθεί από τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει το AFP.

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια στην εξουσία, ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας προσπαθεί να ξεπεράσει τη διαφορά των 10 μονάδων με τη Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, έχοντας ωστόσο, απέναντί του την απογοήτευση του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας των πολιτικών υψηλής φορολογίας που έχει επιβάλει.

Αν και οι τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις προβλέπουν ξεκάθαρη νίκη της Νέας Δημοκρατίας ενδεχομένως με αυτοδυναμία, ο κ. Τσίπρας έχει ορκιστεί ότι μπορεί να κάνει “τη μεγαλύτερη επιστροφή στη σύγχρονη ελληνική ιστορία”. Ο κ. Τσίπρας επικαλείται τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού που υποστηρίζει πως πέτυχε η κυβέρνησή του

Ωστόσο, η ελληνική κοινή γνώμη δεν φαίνεται να πείθεται, καταλήγει το άρθρο.

Sourceafp.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ