today-is-a-good-day
19 C
Athens

Θ.Καράογλου: Ψηφίζοντας με γνώμονα την Ελλάδα

Με τη χώρα να βρίσκεται ενώπιον μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που επιθυμεί σφόδρα η κοινωνία, ως Νέα Δημοκρατία οφείλουμε να σταθούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία. Χωρίς αλαζονεία, αλλά με το ήθος και το ύφος που διακρίνει διαχρονικά την παράταξή μας.

Στο νέο κεφάλαιο που θα ανοίξει για την πατρίδα μας το βράδυ της 7ης Ιουλίου, οι μόνες λέξεις που πρέπει να κυριαρχούν είναι μετριοπάθεια, ενότητα, σκληρή δουλειά και λίγα λόγια.

Προφανώς και δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στην καθολική νίκη των ευρωεκλογών, αλλά να επιβεβαιώσουμε και στις εθνικές κάλπες την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε μπροστά μας ενόψει των εθνικών εκλογών που ακολουθούν. Να αποδείξουμε στους συμπατριώτες μας ότι μπορούμε να εκφράσουμε την αλλαγή οπτικής που θέλουν και επιζητούν για μια Ελλάδα μακριά από τα ψέματα, το διχασμό και την εξαντλητική φορολόγηση. Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «Ενωμένοι Μπορούμε», πρέπει να φτάσει σε κάθε άκρη της χώρας.

Στις ώρες που απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να εξηγήσουμε όσο καλύτερα γίνεται το κυβερνητικό μας σχέδιο για μείωση των φόρων, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, εμπέδωση της ασφάλειας. Και όλα αυτά μακριά από την πόλωση και τον φανατισμό που θα επιχειρήσει να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή από τον πειρασμό της παροχολογίας.

Οι πολίτες μας εμπιστεύονται όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, αλλά κυρίως γιατί αναμένουν από εμάς ένα διαφορετικό ήθος και ύφος εξουσίας. Χωρίς φιλικά χτυπήματα στην πλάτη αλλά με ευθύνη, ειλικρίνεια και αλήθεια. Τρεις λέξεις που είχαμε ξεχάσει στα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ…

Μετά από τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια η κουρασμένη κοινωνία μας έχει ανάγκη να ακούσει θετικό λόγο. Είμαστε εδώ, λοιπόν, για να ενώσουμε όλους τους Έλληνες. Απευθυνόμαστε όχι μόνο σε εκείνους που μας στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και σε εκείνους που δεν μας επέλεξαν στην κάλπη. Τους διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ισχυρή και προπάντων αποτελεσματική. Που θα σκύβει πάνω από τα προβλήματα της καθημερινότητας με βαθιά συναίσθηση ευθύνης. Που θα αναζητά λύσεις και δεν θα αρκείται σε μια επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων. Που θα παίρνει κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να λογαριάζει το μικροκομματικό συμφέρον αλλά θα προτάσσει το εθνικό όφελος.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να κάνουμε πράξη την αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα. Το μπλε του χάρτη, όπως αποτυπώθηκε το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, είναι το μπλε της πατρίδας μας. Της Ελλάδας που «διψά» για ανάπτυξη, δουλειές, περισσότερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερους φόρους, για ένα πιο αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα γίνει η ελπίδα πραγματικότητα!

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Για αυτό την Κυριακή ψηφίζουμε με γνώμονα την Ελλάδα!

Ο Θεόδωρος Γ. Καράογλου είναι υπ. Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. και π.Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ