today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Τα ψέματα του Τσίπρα στον ΣΚΑΪ ήταν τα τελευταία! – Άρθρο του Δημήτρη Σταμάτη

Σε λίγες ώρες οι κάλπες θα ανοίξουν και οι πολίτες θα αποφασίσουν για το μέλλον τους. Προ της απόφασής τους αυτής οφείλουν να κρίνουν το παρελθόν και κυρίως να κοιτάξουν μπροστά. Να θυμηθούν π.χ. πως όταν η κυβέρνηση Σαμαρά είχε φτάσει την χώρα στο κατώφλι εξόδου από τα Μνημόνια ο κ. Τσίπρας χτυπούσε τα νταούλια και έσκιζε Μνημόνια και τελικά έφερε το 3ο βαρύτερο και αχρείαστο Μνημόνιο με κόστος 100 δισ. Ευρώ για τη χώρα και 10 δισ. Ευρώ στους πολίτες σε φόρους και εισφορές.

Του Δημήτρη Σταμάτη*

Πρέπει επίσης οι πολίτες να θυμηθούν ποιοι ιδεοληπτικά επέβαλαν διαρκώς νέους φόρους και στόχευσαν στην εξόντωση της μεσαίας τάξης και να αξιολογήσουν την ίδια ώρα την πρόταση της ΝΔ για μείωση φόρων, που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.
Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή, κανονική και αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία θα φέρει ξανά ασφάλεια και ανάπτυξη. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα, τον λαϊκισμό, τον διχασμό, την υπερφορολόγηση, το ξεπούλημα των εθνικών μας δικαίων, τη διάλυση των θεσμών και για αυτό θα δώσουν ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία να χτίσει την Αυτοδύναμη Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι απλό και σαφές: Ισχυρή ΝΔ ή περιπέτειες για τη χώρα.
Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει μια Ελλάδα που θα μπορεί να στηρίζεται στα πόδια της και να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις στην οικονομία, τα εθνικά θέματα αλλά και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Επί παραδείγματι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει η πολιτική βούληση για άμεση κατάργηση του ασύλου ώστε το ΑΠΘ, που με την ανοχή της κυβέρνησης μετατράπηκε σε άντρο παρανομίας, να ανασάνει. Παράλληλα υπάρχει το σχέδιο για νέες αστικές συγκοινωνίες, για ασφαλείς, ποιοτικές και γρήγορες μετακινήσεις των πολιτών που με την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ από τις ιδεοληπτικές εμμονές της κυβέρνησης βιώνουν μια απίστευτη ταλαιπωρία. Δίχως ούτε μια συγγνώμη από την κυβέρνηση.
Άλλωστε για τον κ. Τσίπρα όπως αποτυπώθηκε και στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ πάντα φταίει κάποιος άλλος. Κατά τον ίδιο, σε αυτήν τη συνέντευξη, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προέκυψε γιατί δεν έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια όσο γρήγορα… προσδοκούσαν οι πολίτες. Θα ξέχασε όσα έλεγε ότι θα έσκιζε τα Μνημόνια από την πρώτη μέρα που θα ήταν κυβέρνηση και του φταίνε οι προσδοκίες των πολιτών. Για το αν γνώριζε ή όχι για νεκρούς στο Μάτι του έφταιγε η… ζωντανή σύνδεση ενώ για τις διαπραγματεύσεις του πρώτου εξαμήνου και το ναυάγιο που οδήγησε στο 3ο Μνημόνιο έφταιγε ότι οι άλλοι ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι από αυτούς.
Τα ψέματα τελείωσαν όμως για τον κ. Τσίπρα και ήρθε η ώρα να πάρει την πολιτική απάντηση από τους πολίτες , που γνωρίζουν και εμπιστεύονται τη ΝΔ πως μπορεί να ξανακάνει αυτοδύναμη την καθημαγμένη Ελλάδα που αφήνει πίσω της αυτή η κυβέρνηση.
Οι Έλληνες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον Πρωθυπουργό που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να ενώσει τους Έλληνες.

Ο Δημήτρης Σταμάτης είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ