today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Στην Εύβοια για τη φωτιά ο Κ.Μπακογιάννης

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη νύχτα, δίνουμε μεγάλη μάχη. Τις τελευταίες ώρες αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, γιατί πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζουμε τρεις πυρκαγιές ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» για τη φωτιά στο δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Όπως είπε ο κ.Μπακογιάννης, στην περιοχή επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ με τις δικές τους δυνάμεις, υδροφόρες και ερπυστριοφόρα οχήματα, συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς τόσο η Περιφέρεια, όσο και ο δήμος.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Θέλω να πω ένα “ευχαριστώ” στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Αυτοί είναι οι ήρωες», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ανέφερε δε πως οι πυροσβέστες «έχουν πολλή δουλειά να κάνουν» παρά το ότι ο άνεμος στην περιοχή έχει καταλαγιάσει και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ