today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

Bloomberg: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της τον Τσίπρα

Με δύο εκτενή δημοσιεύματα το αμερικανικό πρακτορείο Βloomberg αναφέρεται στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου και στην εποχή Τσίπρα.

Στο πρώτο άρθρο του Bloomberg με τίτλο “Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της τον Τσίπρα” αναφέρει πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζοντας πιθανότατα και την αυτοδυναμία. Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών χάρη στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

“Αν μπορέσει να υλοποιήσει όλες τις υποσχέσεις, η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της επιτέλους”, αναφέρει ο αρθρογράφος.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα το Bloomberg γράφει πως ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή του κόσμου καθώς αθέτησε τις υποσχέσεις του και έριξε την οικονομία σε μια οδυνηρή και περιττή ύφεση. Οι ψηφοφόροι του είπαν “αρκετα” δίνοντας στον κ. Μητσοτάκη μια μεγάλη επιτυχία υποχρεώνοντας, έτσι, τον κ. Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Με τη νέα πολιτική εντολή ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να είναι σε θέση να επιτύχει καλύτερες συνθήκες από τους διεθνείς πιστωτές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους.

“Μετά από τέσσερα χρόνια αθετημένων υποσχέσεων, οι ψηφοφόροι είναι έτοιμοι να γυρίσουν τη σελίδα, καταλήγει το άρθρο.

Η Ευρώπη εξημέρωσε έναν λαϊκιστή και τώρα πληρώνει το τίμημα 

Στο δεύτερο δημοσίευμα το Bloomberg αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες καταστηματάρχες για να βγάλουν το επιούσιο καταφεύγοντας πολλές φορές σε δάνεια.

Όσο αφορά για τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως την Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Τσίπρας είναι ο εξημερωμένος λαϊκιστής που έβγαλε τη χώρα από το χείλος της κατάρρευσης…κι έκανε μία συμφωνία με τους πιστωτές, αναφέρει το άρθρο.

«Αλλά για πολλούς Έλληνες ο Τσίπρας τους “πούλησε” καθώς υπέμειναν μια οικονομική κρίση στην Ελλάδα από το 2010. Υποχώρησε στις απαιτήσεις των δανειστών για περισσότερες περικοπές και αυξήσεις στους φόρους, απέτυχε να αντιμετωπίσει το κύμα των μεταναστών και προκάλεσε διαμαρτυρίες για τη συμφωνία για τη Μακεδονία. Εντωμεταξύ η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση την ώρα που ετοιμαζόταν να μπει σε φάση ανάπτυξης αποτυγχάνοντας έκτοτε να πετύχει τους στόχους της ανάπτυξης», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ