today-is-a-good-day
19 C
Athens

Άνοιγμα Δ. Κουτσούμπα στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Το μήνυμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ έστειλε από την Λιβαδειά ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην κεντρική του ομιλία στην πλατεία της πόλης. Προσδιόρισε μάλιστα με σαφήνεια και τον εκλογικό στόχο για την Λιβαδειά αφού σημείωσε πως «είναι ευκαιρία για το ΚΚΕ να πάρει την βουλευτική έδρα στην Βοιωτία» όπου και ο ίδιος είναι υποψήφιος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προσδιόρισε την εξάρτηση την οποία έχουν όλα τα άλλα κόμματα από το διευθυντήριο των Βρυξελλών τονίζοντας ότι «πριν προλάβει να ορκιστεί η κυβέρνηση συνεδριάζει το Eurogroup» και σχολίασε πως «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία για το αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη η συνεργασίας, για το ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, για το ποιος θα είναι υπουργός των οικονομικών» τονίζοντας με νόημα πως «ό,τι και να προκύψει τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν».

Προσδιόρισε ακόμη πως «στις 8 Ιούλη θα ξεκινήσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που θα πρέπει να καλυφθούν».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε πως η Βοιωτία «είχε δώσει περίπου 42% στο ΣυΡιζΑ στις προηγούμενες εκλογές» χωρίς όπως είπε «να δώσουν την απαιτούμενη προσοχή στις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ. Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλες κατά γράμμα» όπως τόνισε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε σκληρή κριτική για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα καλώντας τους πολίτες «να μην ακούνε τα διάφορα διλήμματα τα οποία τίθενται για τους γνωστούς λόγους» όπως είπε .

Ο Δ. Κουτσούμπας κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε την κρισιμότητα των εκλογών για την Βοιωτία σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε την έδρα για πρώτη φορά στην Λιβαδειά» όπως είπε καλώντας τα μέλη του φίλους του κόμματος του «να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες από σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε του συγκεντρωμένους «να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις ματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και συνέχισε λέγοντας «ελάτε να πάρουμε πίσω τις φωτογραφίες των ηρώων μας. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, όλων των αγωνιστών ηρώων μας. Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά που τους χωρά όλους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι όλων μας. ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να καταθέσει προτάσεις μόλις συγκροτηθεί η επόμενη βουλή οι οποίες και θα αφορούν την κατάργηση των μνημονιακών νόμων είτε θα αφορούν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με τους εργάτες και τους επαγγελματίες .

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς χαιρέτισε η Νατάσα Τάτση που είναι υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, ο Πέτρος Αρκουμάνης επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας αλλά και ο αγρότης συνδικαλιστής Γιάννης Βάγγος ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν παρών ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης . Χαιρετισμό απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά που σημείωσε πως έχει αποδειχθεί ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ