today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Νέα δημοσκόπηση: Στις 13 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 13 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Prorata για τον ιστότοπο Newpost.

Η ΝΔ εκτιμάται πως θα λάβει το 39,5% της λαϊκής ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,5%.

Η έρευνα προβλέπει επτακομματική Βουλή. Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7% και ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα με 5,5%. Η Χρυσή Αυγή προβλέπεται πως θα λάβει 3,6% ενώ οριακά πάνω από το όριο εισόδου στην Βουλή βρίσκονται Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, που ισοδυναμούν στο 3,2%.

Ελαφρώς μικρότερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, όπου η Πειραιώς επικρατεί με διαφορά 12 μονάδων, διευρύνοντας το πλεονέκτημά της κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Prorata.

Συγκεκριμένα η ΝΔ καταλαμβάνει το 36% και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 24%. Το ΚΙΝΑΛ μετρήθηκε στο 6%, το ΚΚΕ στο 5%, η ΧΑ στο 3,5%, τη Ελληνική Λύση στο 3% και στο ίδιο ποσοστό βρίσκεται το ΜέΡΑ25.

Το 47% απάντησε πως προτιμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ το 44% αντέτεινε ότι τάσσεται υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 28 Ιουνίου και 1ης Ιουλίου, δηλαδή επτά έως δέκα μέρες πριν τις κάλπες.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ