today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: O ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε, ξεπουπούλιασε ιδανικά, αξίες αριστερές.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “247” κάλεσε όσους προβληματίζονται ακόμη ή ταλαντεύονται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων «αγνούς πατριώτες ή δημοκράτες, αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους» να κάνουν το βήμα τώρα και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Εκτίμησε ότι «φαίνεται παγιωμένη η διαφορά με τη ΝΔ να προηγείται» και τόνισε ότι το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιά θα είναι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το «πόσο δυνατός θα είναι ο λαός στις 8 του Ιούλη, πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, ώστε να μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη λαίλαπα των νέων αντιλαϊκών μέτρων».

Όπως σημείωσε, ούτε τα μνημόνια ούτε οι αντιλαϊκοί νόμοι έφυγαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η οποία «τα επέκτεινε, τα μονιμοποίησε και έχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση απέναντι σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ξέπλυνε όλη την αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν κυβερνήσει πριν, συνεχίζοντας από εκεί που αυτοί σταμάτησαν».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «διέσυρε, ξεπουπούλιασε ιδανικά, αξίες αριστερές, γιατί εμφανιζόταν αριστερός στα λόγια, και για αυτό είναι πιο επικίνδυνος για το λαό μας, ενώ έπραττε δεξιά και γι’ αυτό έσπειρε τόσο μεγάλη απογοήτευση και έστειλε ένα εκατομμύριο, εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη Δεξιά, πίσω στη ΝΔ», ενώ και στα ψηφοδέλτιά του «φιγουράρουν στελέχη της ΝΔ και του βαθέως ΠΑΣΟΚ που είχαν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική».

Είπε ότι «μία αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη» ή «μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή όποιων άλλων πρόθυμων εταίρων, θα σηματοδοτεί την εφαρμογή και συνέχιση των εφαρμοστικών νόμων των τριών μνημονίων, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις που αποδέχονται όλοι τους, την υλοποίηση όλων των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή, τις κατευθύνσεις του μεγάλου κεφαλαίου, και τις επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν μεγάλες κινδύνους και για την Κύπρο».

«Και βεβαίως θα συνεχίσει και η ΝΔ πάρα πολύ καλά, ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε οτι «το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι ήδη έτοιμο συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη», σημείωσε ότι «μισά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ, τα άλλα μισά προς το ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε ότι «και στη μια και στην άλλη περίπτωση αυτό το κόμμα είναι στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων και μέσα στην ΕΕ και μέσα στην Ελλάδα», ενώ είναι πρόθυμο να συμφωνήσει και στην κατάργηση της απλής αναλογικής, ζήτημα στο οποίο ταυτίζεται με τη ΝΔ.

Ερωτηθείς για τον Γ. Βαρουφάκη, έκανε λόγο για «φαιδρό πρόσωπο» και χαρακτήρισε την ψήφο στο κόμμα αυτό ως «η πιο χαμένη ψήφος και μάλιστα επικίνδυνη συστημική ψήφος».

Σχολιάζοντας τον «συμβιβασμό» στη Σύνοδο Κορυφής με τη Γερμανίδα υπ. Άμυνας να διαδέχεται τον Ζ.Κ. Γιούνκερ και την Κ. Λαγκάρντ να τοποθετείται επικεφαλής της ΕΚΤ, έκανε λόγο για «κοροϊδία που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό» και υπογράμμισε ότι «όλοι τους, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, κεντροαριστεροί, κεντροδεξιοί, ακροδεξιοί ή στο όνομα αριστεροί, σε όλες τις χώρες κράτη – μέλη της Ευρώπης, παίζουν το ρόλο των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Είναι υπάλληλοι των μονοπωλιακών ομίλων της Ευρώπης».

Αναφορικά με την κατάσταση στο Αιγαίο και στην Μ. Ανατολή είπε ότι «δεν έχουν σταματήσει οι κίνδυνοι μιας πολεμικής εμπλοκής», τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να εφησυχάζει τον λαό που «πρέπει να ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, πρέπει να οργανωθεί με σχέδιο η αντίσταση σε αυτήν την πολιτική, που δεν δίνει ασφάλεια, ειρήνη και φιλία ανάμεσα στους λαούς».

Επισήμανε ότι από τη μια υπάρχουν «μέτρα, υποτίθεται, οικοδόμησης εμπιστοσύνης και διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για μπίζνες, επενδύσεις κ.λπ.» και από την άλλη, «έχουμε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδας, αμφισβητήσεις και προετοιμασία του εδάφους για να αναπτύξει το ζωτικό χώρο που θεωρεί απαραίτητο η Τουρκία», η οποία, όπως είπε, ούτε δικαίωμα έχει ούτε η πρακτική της είναι συμβατή με το υπάρχον διεθνές δίκαιο.

«Είναι άλλο η ψυχραιμία και άλλο ο εφησυχασμός. Είναι άλλο οι λεονταρισμοί και άλλο η σθεναρή αντίσταση, η καθαρή στρατηγική αντιμετώπισης και απόκρουσης τέτοιων κινδύνων και παραβίασης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε στη συνέντευξή του ο Δ. Κουτσούμπας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ