Η ΝΔ έχει σοβαρό και κοστολογημένο πρόγραμμα για την Υγεία! Συνέντευξη του Δ.Βαρτζόπουλου στο ThePresident

Την πεποίθησή του, πως η προοπτική ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, δημιουργεί ήδη ένα αίσθημα ασφάλειας και θετικής ψυχολογίας για την πορεία της χώρας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο εξωτερικό, εκφράζει ο υποψήφιος στη Β΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στο thePresident. Προερχόμενος ως  νομικός ψυχίατρος, από το χώρο της Υγείας και με εμπειρία σε σχετικές θέσεις ευθύνης, εκφράζει σιγουριά για την αναβάθμιση που κομίζει το πρόγραμμα της ΝΔ στο συγκεκριμένο τομέα, ενώ από τη θητεία του ως Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου στην κυβέρνηση Σαμαρά, κρατά και διατηρεί, όπως τονίζει, το αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό, με το οποίο απευθύνεται και τώρα, στους συμπολίτες του.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Μωυσή

  1. Θα επικαλεστώ την ψυχιατρική σας ειδικότητα, ζητώντας ένα «ψυχογράφημα» της προεκλογικής περιόδου. Σας προβληματίζει το κλίμα βεβαιότητας για τη νίκη της ΝΔ, ως πιθανός παράγοντας αποχής; Φοβάστε ενδεχόμενη αποτελεσματικότητα του αφηγήματος ΣΥΡΙΖΑ περί νεοφιλελεύθερης επέλασης;

Όπως είπε και ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, καλό είναι να μην ράβουμε κοστούμια. Πρέπει όλοι οι Έλληνες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι κρίσιμη η καμπή που βρίσκεται η χώρα και για να πάμε μπροστά θέλουμε τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όσον αφορά το αφήγημα που διατυμπανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί νεοφιλελεύθερης επέλασης, έχω να πω ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν λάβει την απόφαση εδώ και καιρό για αλλαγή στον τόπο. Κατάλαβαν τον λαϊκισμό και τα ψέματα, με τα οποία ήρθαν στην εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας απέναντι στην ιστορία του τόπους μας, κοιτάει στα μάτια τον Έλληνα πολίτη και ζητά έντιμα την εμπιστοσύνη του.

  1. Λένε πως το 50% της οικονομίας, άρα και της ανάπτυξης, είναι η ψυχολογία. Πιστεύετε ότι έχει φτάσει η κοινωνία στο ψυχολογικό εκείνο status που θα συμβάλει στην γρήγορη απόδοση των αναπτυξιακών πολιτικών που ευαγγελίζονται η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Η σοβαρότητα και η σταθερότητα των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και το πλάνο για την επόμενη μέρα της χώρα μας, έχει δημιουργήσει ένα κλίμα ασφάλειας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσα από επενδύσεις και μόνο μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα οδηγήσει επιτυχώς την Ελλάδα προς αυτήν την κατεύθυνση.

  1. Η ΝΔ μιλά για αποδιοργάνωση της Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για νοσοκομεία που έχουν πλεονάσματα αντί των ελλειμμάτων του παρελθόντος. Η ΝΔ μιλά για προσιτά φάρμακα για όλους, ο ΣΥΡΙΖΑ σας ταυτίζει με τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες. Αμφότεροι υπόσχονται προσλήψεις στην υγεία. Έχετε διατελέσει υφυπουργός υγείας, ενώ έχετε θητεύσει και σε θέσεις ευθύνης του ΕΣΥ. Τι να πιστέψουν τελικά οι Έλληνες και ειδικά οι χρόνια πάσχοντες;

Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στον κλάδο της Υγείας. Ξέρω και απ’έξω και ανακατωτά τα προβλήματά της. Η Νέα Δημοκρατία έχει σοβαρό και κοστολογημένο πρόγραμμα για τη δημόσια υγεία.

Η δημιουργία ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης αποτελεί βασικό μας στόχο όπως και ο πλήρης εκσυγχρονισμός των νοσοκομείων, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές.

Όλα τα κενά στον χώρο της υγείας θα καλυφθούν από έμπειρο προσωπικό και μαζί με τους υπηρετούντες θα βελτιώσουν σημαντικά την παρεχόμενη υπηρεσία στον Έλληνα πολίτη. Όπως κάθε Ευρωπαίος πολίτης έτσι και ο Έλληνας θα μπορεί να επιλέγει τον γιατρό του ελεύθερα και να πληρώνει με την ασφαλιστική του κάρτα. Θα μπορεί να αναζητά το νοσοκομείο που χρειάζεται κάθε στιγμή και να εξυπηρετείται χωρίς πολύωρες αναμονές στις καρέκλες των επειγόντων, να περιθάλπτεται χωρίς τις αναμονές μηνών.

 

  1. Στην τελευταία διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, είχατε ένα συντονιστικό ρόλο παρά τω πρωθυπουργώ, έχοντας προς το τέλος απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ στα «ντουζένια» του, αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Τι σας έμεινε στη μνήμη πιο έντονα από εκείνη την περίοδο;

Ως γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου της κυβέρνησης Σαμαρά έχω εργαστεί και συμβάλλει στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ουσιαστικών για την κοινωνία μεταρρυθμίσεων σχεδόν σε όλους τους τομείς. Μοναδικό μας μέλημα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού μέχρι και την τελευταία μέρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν να παραδώσουμε έργο στην πατρίδα και στους Έλληνες πολίτες. Να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας με τις συνεχείς και στοχευμένες παρεμβάσεις. Πραγματικά, το αίσθημα ευθύνης για το κοινό καλό που συνόδευε τη νευραλγική θέση μου στην κυβέρνηση είναι κάτι που έχει χαραχθεί έντονα στη μνήμη μου.

 

  1. Πολύς λόγος γίνεται για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και τη αναπτυξιακή δυναμική της. Της πόλης. Η ύπαιθρος του νομού, πόσο κοινωνός αυτής της δυναμικής είναι;

 

Η Θεσσαλονίκη είναι η αλήθεια ότι διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να αποτελέσει στο μέλλον εμπορικό, βιομηχανικό κόμβο στα Βαλκάνια και πρωτεύουσα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Μια πόλη σύγχρονη, που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι περιοχές της Β’ εκλογικής Περιφέρειας έχουν τη δυναμική για να «σπρώξουν» την πόλη σε μια αναπτυξιακή πορεία. Τονώνοντας την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πραγματοποιώντας έργα πνοής, να πάμε τη Θεσσαλονίκη εκεί όπου ανήκει, στην κορυφή.

  1. Γιατί να επιλέξουν Βαρτζόπουλο οι συμπολίτες σας στη Β΄Θεσσαλονίκης;

Βρίσκομαι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των περιοχών της Β’ Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που υπάρχουν. Έχω σταθεί στον Έλληνα πολίτη σε όλη μου την διαδρομή και σε μία τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία απαιτείται συνέπεια, γνώση και εμπειρία, ώστε η πατρίδα μας να ανοίξει τα φτερά της και να προχωρήσει. Έχοντας αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία του τόπους μας, κοιτάω στα μάτια τον Έλληνα πολίτη και ζητώ έντιμα την εμπιστοσύνη του.