today-is-a-good-day
15.8 C
Athens

Χ. Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να φυλλορροεί ψάχνει να βρει κάπου να πιαστεί ώστε να συγκρατήσει την πτώση. Λοιπόν, δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο νότιο τομέα Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κρυφή ατζέντα της ΝΔ και προσθέτει «το πρόγραμμά μας είναι διάφανο, ξεκάθαρο, βιβλίο ανοικτό και ο κάθε πολίτης γνωρίζει πως θα βαδίσει η κυβέρνησή μας».

Αναφερόμενος στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν η ΝΔ δεν πετύχει την αυτοδυναμία θα πάμε ξανά σε εκλογές στις 15 Αυγούστου υποστηρίζει ότι «η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον και να αφήσει πίσω της όλες τις αναποδιές του παρελθόντος έχει ανάγκη από μία ισχυρή κυβέρνηση. Έχει ανάγκη μία κυβέρνηση που με λυμένα χέρια θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της» και σημειώνει ότι «το μοναδικό κόμμα που μπορεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία».

Για την πιθανότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ ο κ. Θεοχάρης δηλώνει: «ο στόχος είναι εφικτός. Μετά από τέσσερα χείριστα χρόνια πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν, με την ελπίδα ότι η ψήφος τους δεν θα πάει χαμένη.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στο Νότιο Τομέα, Χάρη Θεοχάρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Γιαννούλη.

Ερ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για κρυφή ατζέντα. Τι απαντάτε κ. Θεοχάρη

Απ. Πολύ απλά ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Αυτές οι αναφορές είναι προφάσεις εν αμαρτίαις… Ο ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να φυλλορροεί ψάχνει να βρει κάπου να πιαστεί, ώστε να συγκρατήσει την πτώση. Λοιπόν, δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες. Το πρόγραμμά μας είναι διάφανο, ξεκάθαρο, βιβλίο ανοικτό και ο κάθε πολίτης γνωρίζει πως θα βαδίσει η κυβέρνησή μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε του εμφάνιση διευκρινίζει ποια είναι τα σχέδια μας, ο προγραμματισμός μας ώστε η χώρα να αλλάξει εικόνα.

Ερ. Πώς θα καλύψετε το κόστος της μείωσης της φορολογίας. Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών;

Απ. Κυρίως μέσω της πλήρους και σωστής εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ακράδαντα. Θα προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις σε βασικούς τομείς όχι γιατί άλλοι μας τις επιβάλλουν αλλά διότι τις έχουμε ανάγκη. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε κάθε Έλληνα. Πρέπει για παράδειγμα να δοθεί ένα τέλος στην ιδεοληψία που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ζητήματα όπως το επιχειρείν. ‘Αρα θα φροντίσουμε από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησής μας ώστε να έρθουν επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα, να βοηθηθεί η ανάπτυξη. Έτσι μόνον θα χαλαρώσει η μεσαία τάξη, η οποία δέχθηκε γερό χαστούκι την τελευταία τετραετία. Με καλή διαχείριση και έξυπνες κινήσεις στη βάση των πραγματικών αναγκών της οικονομίας σίγουρα μπορούν να συγκρατηθούν και κάποιες κρατικές δαπάνες.

Ερ. Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών;

Απ. Μα η ανάσταση της χώρας. Η αποτίναξη μιας λάθος πολιτικής που ταλανίζει όλους τους Έλληνες μία τετραετία και πλέον από την χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Να φέρουμε επιτέλους την ανάπτυξη. Να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες και καλές δουλειές. Να ενώσουμε τους Έλληνες. Αυτό είναι το διακύβευμα. Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν, να νιώσουν τι σημαίνει σύγχρονο κράτος και πρόοδος και αυτό σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία και η ανοικτή πολιτική της μπορεί να προσφέρει.

Ερ. κ. Θεοχάρη ενώ προέρχεστε από τον χώρο του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, αποφασίσατε να είστε υποψήφιος με την ΝΔ στον Νότιο τομέα. Μπορεί η ΝΔ να εκφράσει αυτό τον χώρο;

Απ. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό φιλελεύθερο κόμμα που καλύπτει ένα ευρύ πολιτικό φάσμα. Είναι το κόμμα που έχει ξεκάθαρο φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ένα κόμμα με σύγχρονες ιδέες και απόψεις που συμβαδίζουν με το διεθνές γίγνεσθαι. Ένα κόμμα που κοιτάζει μπροστά, το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών της. Φυσικά και η ΝΔ εκφράζει ένα μεγάλο φάσμα των ψηφοφόρων που πιστεύει στις αρχές μιας φιλελεύθερης ανοιχτής δημοκρατίας.

Ερ. O πρόεδρος της ΝΔ είπε σε συνέντευξή του ότι αν η ΝΔ δεν πετύχει την αυτοδυναμία θα πάμε ξανά σε εκλογές στις 15 Αυγούστου. Δηλαδή δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κάποιο κόμμα;

Απ. Η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον και να αφήσει πίσω της όλες τις αναποδιές του παρελθόντος έχει ανάγκη από μία ισχυρή κυβέρνηση. Έχει ανάγκη μία κυβέρνηση που με λυμένα χέρια θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Το μοναδικό κόμμα που μπορεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία. Θα το πετύχει αν βγει ισχυρή. Θέλουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και την ξεκάθαρη εντολή τους να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας.

Ερ. Σας φοβίζει τον ενδεχόμενο μεγάλης αποχής στις 7 Ιουλίου. Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε;

Απ. Με τη συνεχή έκκληση που κάνουμε προς όλους να πάνε να ψηφίσουν. Καθημερινά δίνουμε τη μάχη όλοι μας προσπαθώντας να πείσουμε τους πολίτες ότι οφείλουν για τους ίδιους και τα παιδιά τους να ψηφίσουν. Να ψηφίσουν και να δώσουν ένα τρανταχτό αποτέλεσμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι το κάλεσμα αυτό θα εισακουσθεί. Και καλούμε φυσικά και τους νέους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες καθώς το διακύβευμα είναι γι’ αυτούς μεγάλο.

Ερ. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ΝΔ όχι απλώς πρώτη αλλά κοντά στην αυτοδυναμία. Είναι ένας εφικτός στόχος; Μήπως δημιουργείται ένα αίσθημα εφησυχασμού σε ψηφοφόρους του κόμματος;

Απ. Ο στόχος είναι εφικτός. Μετά από τέσσερα χείριστα χρόνια πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι θα πάνε να ψηφίσουν, με την ελπίδα ότι η ψήφος τους δεν θα πάει χαμένη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σήμερα αίσθημα εφησυχασμού. Διότι η προσμονή για την ανατολή μιας νέας μέρας πιο φωτεινής δίνει δύναμη και ώθηση να ξεπεραστούν τα όσα διλήμματα ή οι σκέψεις για αποχή … Θα υπερισχύσει το καθήκον. Είμαι βέβαιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ