Μ.Ξενογιαννακοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης είναι σε νευρικότητα. Ρευστό το αποτέλεσμα των εκλογών

195

Η ανάγκη του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει διλήμματα περί νέων εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο αποδεικνύει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης στις 7 Ιουλίου δεν είναι προδιαγεγραμμένο, σημείωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι (οι εθνικές εκλογές) είναι μία ανοικτή μάχη και τη δίνουμε για να είμαστε πρώτο κόμμα. Θεωρούμε ότι η νευρικότητα που δείχνει ο κ. Μητσοτάκης το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τα διλήμματα περί εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο δείχνει αυτή τη ρευστότητα που και ο ίδιος συνειδητοποιεί και το ανοιχτό πεδίο που υπάρχει», τόνισε.

Επίσης, η κ. Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι ο πρόεδρος τη ΝΔ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί έχει μία διπλή γλώσσα για όλα τα ζητήματα, από τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το ασφαλιστικό», καταλογίζοντάς του «σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα».

Κληθείσα, τέλος, να σχολιάσει τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή, η υπουργός επισήμανε πως οι αναφορές του πρώην πρωθυπουργού ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από τη διαδικασία του Βουκουρεστίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και αδικούν την τότε εθνική γραμμή.