today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Αρχίζουν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη

Αρχίζουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν ώς το Σάββατο 31 Αυγούστου οι φετινές τακτικές θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίλκης, όπως υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ). Υπενθυμίζει δε ότι όσοι έμποροι το επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους κατά την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 14 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμη ότι κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς «εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

«Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιχειρηματίες μέλη, οι οποίοι καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι, η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης» διευκρινίζει ο ΕΣΘ, υπενθυμίζοντας ακόμη ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, ενώ η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης. Σε περίπτωση παρατυπιών, προειδοποιεί ο ΕΣΘ, οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ