today-is-a-good-day
23.6 C
Athens

Καλά έκανε ο κ. Σαμαράς και κατονόμασε τον “Ρασπούτιν” λέει τώρα ο Σ.Κοντονής

«Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι ο Ρασπούτιν αλλά καλά έκανε ο κ. Σαμαράς και είπε ποιος είναι ο Ρασπούτιν, κατονόμασε δημόσια τον κ. Παπαγγελόπουλο, και αναλαμβάνει τις ευθύνες του δημόσιου λόγου του. Τουλάχιστον δεν μίλησε με ψευδώνυμα» είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Ζακύνθου stigmafm, σχετικά με την υπόθεση Novartis ο Σταύρος Κοντονής συνεχίζοντας την τακτική που ξεκίνησε την επομένη της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, της αποστασιοποίησης από το Μαξίμου, προσθέτοντας:

«Η δικαιοσύνη ασφαλώς και είναι ανεξάρτητη, αλλά είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας και απορροφά πολλά στοιχεία της. Εκεί που κινδυνεύει η δικαιοσύνη, είναι η επιρροή που μπορούν να της ασκήσουν διάφορα οικονομικά και επιχειρηματικά κέντρα.»

Αποστάσεις επεχείρησε να πάρει, κατόπιν εορτής όμως και από τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας: «Δεν συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του κ. Πολάκη για τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της, και του το έχω πει.»

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μαρινάκη, στρογγυλεύοντας ωστόσο τα λεγόμενά του: «Πάντα πίστευα και πιστεύω στο τεκμήριο της αθωότητας για όλους. Η υπόθεση του Noor 1 προχωρά και είναι σε εξέλιξη. Ακόμα και ο κ. Μαρινάκης τελεί υπό υποδικία. Πρέπει να τελεσιδικήσει αυτή η υπόθεση, που αφορά και τον κ. Μαρινάκη, δηλαδή τον πραγματικό αρχηγό της ΝΔ.»

Ο κ. Κοντονής σχολίασε επίσης και τα όσα ακούγονται για την ρήξη στις σχέσεις του με το περιβάλλον του πρωθυπουργού και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν τα «έσπασα» με το Μαξίμου, δεν ισχύει αυτό, ούτε ότι έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις μου με τον κ. Τσίπρα.»
Ο πρώην υπουργός, προσπάθησε να δικαιολογήσει την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που έγινε επί των ημερών του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Επί ημερών μας, προστατεύτηκε απόλυτα η πρώτη κατοικία, η λαϊκή κατοικία και όχι οι βίλλες. Δεν υπήρξε ούτε μία λαϊκή κατοικία που βγήκε σε πλειστηριασμό.

Ένα από τα εμβληματικά νομοσχέδια που πέρασα, ήταν αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Εκσυγχρονίσαμε το όλο πλαίσιο και γλυτώσαμε από τη μαφία που λυμαίνονταν τον χώρο, κατά τη διάρκεια των φυσικών πλειστηριασμών. Μάλιστα, μας ζήτησαν και άλλες χώρες να τους στείλουμε τον όλο σχεδιασμό που κάναμε, γιατί επρόκειτο για μια εκσυγχρονιστική τομή.»

Ο κ. Κοντονής απάντησε στις κατηγορίες που του απευθύνουν πολλοί συμπατριώτες του Ζακυνθινοί για την πολυπληθή φρουρά του,.
«Δεν κυκλοφορώ κρυπτόμενος, αλλά έχω προστασία από ασφάλεια, θέλω δεν θέλω, αφού έχω δεχτεί απειλές από κύκλους του αντιεξουσιστικού χώρου, από τρομοκράτες όπως ο Μαζιώτης, αλλά και από κυκλώματα του ποδοσφαίρου.»
Επανέλαβε μάλιστα τους ισχυρισμούς του, παρά το γεγονός ότι δεν αποδείχθηκαν ποτέ, ότι οι πυρκαγιές στην Ζάκυνθο το 2017, ήταν αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών»:

Είχα πει και το επαναλαμβάνω σήμερα ότι υπήρχε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών στη Ζάκυνθο. Ακόμα και σήμερα, δεν αποκλείω την πιθανότητα να ήταν μια προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Επιστρατεύσαμε τότε, όλα τα διαθέσιμα μέσα που είχαμε. Τα εναέρια μέσα ήταν στη διάθεση της Ζακύνθου, μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας. Εγώ προσωπικά, παρακάλεσα τον Υπουργό κ. Τόσκα να μας στείλει ελικόπτερα για να σβήσουμε μια μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο Βασιλικό. Σβήναμε συνεχώς εστίες στα ορεινά, και άναβαν ταυτόχρονα νέες, νοτιότερα. Θυμίζω ότι τότε, είχε έρθει στη Ζάκυνθο κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Αυγενάκη, όπου ψευδώς με κατηγορούσαν ότι ήμουν απών, ενώ ήμουν εδώ, στη Ζάκυνθο, κοντά στα γεγονότα.»

Sourcestigmafm

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ