today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών

 

Πιθανότατα, την Παρασκευή αναµένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τους βαθµούς των υποψηφίων για τα ΑΕΙ που έλαβαν µέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία µε τα βαθµολογικά κέντρα, εργάζονται εντατικά προκειµένου στο τέλος της εβδοµάδας να αναρτήσουν τους βαθµούς σε όλα τα λύκεια της χώρας. Οι υποψήφιοι θα µπορούν να ενηµερωθούν και από την ιστοσελίδα του υπουργείου, αφού οι βαθµοί θα αναρτηθούν και εκεί.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρουν πως η οριστικοποίηση της ημερομηνίας θα γίνει σήμερα και κατόπιν θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο. Φέτος συνολικά 102.000 υποψήφιοι διεκδικούν 79.631 θέσεις(78.35 σε ΑΕΙ και 1.296 σε στρατιωτικές και σχολές της αστυνομίας και της πυροσβεστικής).

Εως την Παρασκευή 5 Ιουλίου θα δοθούν στους µαθητές και οι βαθµοί των ειδικών µαθηµάτων και συνεπώς από εκείνη την ηµέρα οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την οριστική υποβολή του µηχανογραφικού, η οποία έχει οριστεί για τις 15 Ιουλίου. Σε περίπτωση πάντως που υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις -και λόγω της διεξαγωγής των εκλογών- το υπουργείο Παιδείας µπορεί να δώσει παράταση στην τελική ηµεροµηνία κατάθεσης του µηχανογραφικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ