today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης στα στελέχη του: Κατεβείτε από το καλάμι, βάλτε φόρμα εργασίας!

«Κατεβείτε από το καλάμι σας και βάλτε τη φόρμα εργασίας», είναι το αυστηρό μήνυμα που στέλνει τις τελευταίες ημέρες στους υποψήφιους βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να σταματήσουν τα στελέχη του να μιλούν για τη σίγουρη αυτοδυναμία και το ράψιμο υπουργικών κουστουμιών, δυο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές.
Στην πραγματικότητα ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει να αναπτύσσονται αλαζονικές συμπεριφορές, από πλειάδα στελεχών του, που λειτουργούν με σχεδόν απρεπή συμπεριφορά, χωρίς καν να γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της κάλπης και θέλει να προλάβει τα χειρότερα…

Του Κώστα Πασίση

«Πώς μπορεί να λέει κανείς κάτι τέτοιο (σίγουρη αυτοδυναμία) όταν δεν γνωρίζουμε πόσα κόμματα θα είναι στη Βουλή. Είναι πολλές παράμετροι που ακόμα είναι μεταβλητές. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται να δεχτώ καμία αλαζονεία. Και αυτό δείχνει αλαζονεία. Το να βγαίνεις και να λες σήμερα στον ελληνικό λαό: «Πάμε καροτσάκι», «Έχουμε τελειώσει», «Κερδίζουμε με δέκα μονάδες διαφορά», «Είμαστε ήδη αυτοδύναμοι» και ράβουμε, κατά συνέπεια, τα υπουργικά μας κουστούμια, είναι μια συμπεριφορά αλαζονική. Δεν πρόκειται να τη δεχτώ ούτε τώρα και σίγουρα δεν θα τη δεχτώ μετά τις εκλογές, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός», τόνισε χαρακτηριστικά σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις του.

Στη παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το κλίμα ήταν πανηγυρικό. Όχι, όμως για τις θέσεις του κόμματος τις οποίες ανέλυε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά για το γεγονός ότι η ΝΔ είναι προ των πυλών της εξουσίας και πολλοί εκ των παρευρισκόμενων περιμένουν να βολευτούν στο Δημόσιο.
Την ίδια στιγμή πλειάδα υποψηφίων μοίραζε στο κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί, τις κάρτες τους με τη λεκτική υποσημείωση ότι έχουν εξασφαλισμένη όχι μόνο τη βουλευτική καρέκλα αλλά και στασίδι στην κυβέρνηση!

Στην Πειραιώς σχεδόν καθημερινά φτάνουν πληροφορίες για απαράδεκτες συμπεριφορές στελεχών οι οποίες σε καμία περίπτωση δε συνάδουν με τις κατευθύνσεις της ηγεσίας ότι η ΝΔ έρχεται για να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες.
Ειδικότερα υπάρχουν περιπτώσεις – ευτυχώς λίγες – που κομματικά στελέχη, κυρίως στην περιφέρεια, οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν, δίνουν την εντύπωση ότι ετοιμάζονται για τη ρεβάνς.

Απέναντι σε τέτοια φαινόμενα η ΝΔ είναι αμείλικτη. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε εκτός ΝΔ, με συνοπτικές διαδικασίες, τον υπεύθυνο Ετεροδημοτών της ΝΔ Κ. Στεφανίδη, για απρεπή και ρατσιστική ανάρτηση κατά της πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Το επιτελείο της ΝΔ εκτιμά ότι ο κόσμος αυτή την ώρα έχει θέσει στο μικροσκόπιο όλα τα στελεχη της και τα κρίνει με αυστηρά κριτήρια.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες του προέδρου της Φιλελεύθερης Παράταξης είναι να επαναφέρει στο επίκεντρο της πολιτικής τα θέματα ηθικής τάξεως για να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι και η ΝΔ έχει τεράστιες διάφορες από το ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε αδικαιολόγητα μεγάλη ανοχή σε ζητήματα καταπάτησης βασικών ανθρώπινων Αρχών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση που επέδειξε η ηγεσία της ΝΔ στο θέμα με την υποψήφια Τώνια Μοροπούλου, μετά την αποκάλυψη ότι εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη του νεκρού πατέρα της.
Ύστερα από μια σύντομη επικοινωνία της με τον πρόεδρο της ΝΔ η κυρία Μοροπούλου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα της από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ