today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Άγριες συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού με άγριες συμπλοκές κρατουμένων μεταξύ της πτέρυγας Β και Ε. Υπάρχουν αναφορές για τραυματίες από τις συμπλοκές. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες των ΕΚΑΜ, που μετά από εντολή εισαγγελέα έκαναν επέμβαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι συγκρούστηκαν με μαχαίρια, έσπασαν τα διαχωριστικά κιγκλιδώματα και φέρονται να βγήκαν στον προαύλιο χώρο. Νωρίτερα επιχείρησαν να καταλάβουν το διοικητήριο.

Οι εργαζόμενοι ψυχολόγοι που βρίσκονταν εντός των φυλακών χρειάστηκε να απομακρυνθούν. Εργαζόμενη των φυλακών είπε στον ΣΚΑΪ για αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της:  «Εγκλωβιστήκαμε στο σημείο. Βλέπαμε ανθρώπους να μαχαιρώνονται με χαντζάρες και μαχαίρια. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα». Ωστόσο, εξήγησε ότι οι κρατούμενοι δεν επιτέθηκαν στους υπαλλήλους καθώς είχαν διαμάχη μεταξύ τους.

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού αναταραχή μεταξύ κρατουμένων δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄ πτέρυγας), «χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές», η οποία έληξε.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης».

Tο υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ακόμα ότι «διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έγινε κατάληψη του διοικητηρίου των φυλακών Κορυδαλλού.

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ