today-is-a-good-day
23.6 C
Athens

ΠΑΣΟΚ vs ΠΑΣΟΚ, όπως Κράμερ εναντίον Κράμερ

Η ένταξη πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Ξενογιαννακπούλου) στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και η θέρμη με την οποία υποστηρίζουν τα ιδεολογήματα που κάποτε… αντιμάχονταν, έχει προκαλέσει ουκ ολίγες «εκρήξεις» αγανάκτησης στους πρώην συντρόφους τους, με τελευταία αυτήν του υποψηφίου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Αντώνη Σαουλίδη που σπεύδει προς υπεράσπιση του έργου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ 2009-2011, έναντι… των υπουργών της.

Κράμερ εναντίον Κράμερ η κατάσταση… Με το ΠΑΣΟΚ του ΚΙΝΑΛ να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ του ΣΥΡΙΖΑ!

«Θλιβερό το θέαμα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο 2009 – 2011 να βγαίνουν σήμερα και να υπερασπίζονται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Υπερασπίζονται το κόμμα και το χώρο που πρωτοστάτησε σε επιθέσεις, σε απαξίωση κάθε συντεταγμένης προσπάθειας σωτηρίας της χώρας, θέλοντας να νομιμοποιήσουν ηθικά και πολιτικά τις ιδιοτελείς επιλογές τους. Το κόμμα που ήταν αντίθετο σε όλες τις δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνει σήμερα της στήριξης υπουργών που τότε λοιδορούνταν», επισημαίνει ο κ. Σαουλίδης και προσθέτει:

«Ο κ. Ραγκούσης και η κα Ξενογιαννακοπούλου για παράδειγμα, με πρόσφατες συνεντεύξεις τους προσπαθούν να πλάσουν μία νέα, μία διαφορετική πραγματικότητα, μια διαφορετική ροή της Ιστορίας. Προσπαθούν να εμφανίσουν τους καινούριους τους συντρόφους – εκείνους που τους έβριζαν και εκείνους που τους απαξίωναν πολιτικά προ δεκαετίας – ως μεταρρυθμιστές, ως προοδευτικούς δημοκράτες που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τη χώρα. Πιστεύουν ότι ο λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και κρίση μικρού παιδιού. Ό,τι δεν αντιλαμβάνεται τα κίνητρα της προσχώρησής τους στην παράταξη των υβριστών τους. Με λογικά άλματα θέλουν να πείσουν τους προοδευτικούς πολίτες ότι αυτοί που συνεργάστηκαν από επιλογή με τους ΑΝΕΛ και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2004-2009, τους υπεύθυνους δηλαδή για τη χρεωκοπία της χώρας, είναι σήμερα η μόνη αυθεντική προοδευτική επιλογή για τη χώρα. Μόνο που δεν μας λένε πότε έλεγαν ψέματα. Έλεγαν ψέματα το 2009 – 2011 που κατηγορούσαν τη Νέα Δημοκρατία για τη χρεωκοπία και συμμετείχαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή λένε ψέματα σήμερα; Έλεγαν ψέματα όταν υπερασπίζονταν τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ ή σήμερα που κατηγορούν το “παλιό πολιτικό σύστημα”; Και τα δύο δεν γίνονται….»
Β.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ