today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Παπακώστα: Το πρόγραμμα της Ν.Δ. πλήττει την μεσαία τάξη

«Η ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλάπτει την μεσαία τάξη», σημειώνει η Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. Με αφορμή δε πρόσφατη δήλωση της Ντορας Μπακογιάννη για τη ΔΕΗ, η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής και υποψήφια Βουλευτής του Νότιου Τομέα Β΄Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημειώνει ότι επιβεβαιώνεται «η κρυφή ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικότερα, όσο και η προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ ειδικότερα» και τονίζει: «Οι πολιτικές που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση είναι οι πολιτικές εκείνες οι οποίες έπληξαν την μεσαία τάξη και γι΄ αυτό τον λόγο καταδικάστηκαν από τους πολίτες το 2015 και εντούτοις σήμερα αποτελούν κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας».

Συγκεκριμένα η κ. Παπακώστα αναφέρει στη δήλωσή της:

Με μεγάλη ανησυχία διαπιστώνω ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στην εφαρμογή πολιτικών οι οποίες έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, διότι αυτές ακριβώς έφεραν σε δεινή θέση την μεσαία τάξη, τα ελληνικά νοικοκυριά.

Μετά τις δηλώσεις των κ.κ. Στουρνάρα και Ξαφά για ανάγκη περικοπής μισθών και συντάξεων και του κ. Βρούτση, ο οποίος χαρακτήρισε την ρύθμιση των 120 δόσεων που δίνει ανάσα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, ως ρύθμιση η οποία «βλάπτει την κουλτούρα πληρωμών», ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη για να αποκαλύψουν ότι η ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλάπτει την μεσαία τάξη.

Διότι, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί πως η ΔΕΗ και οι συγκοινωνίες αποτελούν «νάρκες», εμμέσως αλλά με σαφήνεια προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις για τα πάντα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα κυρίως της μεσαίας τάξης, η οποία θα δει τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να πετούν στα ύψη. Το ίδιο θα συμβεί και με το κόμιστρο των συγκοινωνιών, οι οποίες αποτελούν δημόσιο αγαθό.

Ανάλογη ρητορική ακούσαμε με αφορμή το περίεργο κλείσιμο των διαγνωστικών κέντρων από ιδιώτες γιατρούς την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και την περίεργη συζήτηση που άνοιξε για την αύξηση των τιμών των διοδίων.

Οι δηλώσεις αυτές με επιβεβαιώνουν τόσο για την κρυφή ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γενικότερα, όσο και την προσπάθεια απαξίωσης της ΔΕΗ ειδικότερα, παρά το γεγονός ότι η τελευταία έχει κατορθώσει να αυξήσει την ρευστότητά της και εφαρμόζει ένα επενδυτικό πρόγραμμα που εγγυάται την κερδοφορία της, διατηρώντας αμετάβλητα τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι πολιτικές που ευαγγελίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση είναι οι πολιτικές εκείνες οι οποίες έπληξαν την μεσαία τάξη και γι΄ αυτό τον λόγο καταδικάστηκαν από τους πολίτες το 2015 και εντούτοις σήμερα αποτελούν κεντρικούς πυλώνες του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν διστάζει να τις «συνταγογραφεί» ως το αντίδοτο που χρειάζονται οι πολίτες και η χώρα, δηλαδή την εφαρμογή ακραίων και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες ξανασερβίρονται ως φαγητό της ημέρας και πλήττουν στην καρδιά την μεσαία τάξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ