Γ Καμίνης: Το ΚΙΝΑΛ αγωνίζεται για να µην µπούµε σε νέες περιπέτειες

Ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ πως «το Κίνημα Αλλαγής αγωνίζεται ώστε να µην μπούμε σε νέες περιπέτειες. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η Ν∆ έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούν αλά καρτ τις επισημάνσεις της Ευρώπης και των θεσμών: αν ειπωθεί κάτι υπέρ τους, επαίρονται, αν τους χτυπήσουν καμπανάκι, τότε τους καταγγέλλουν ότι παίζουν το παιχνίδι του αντιπάλου».

Όταν ρωτάτε αν αποκλείει τη συµµετοχή του Κινήματος Αλλαγής σε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, ο κ. Καμίνης, επισημαίνει: «Σε ποια κυβέρνηση, µε ποιες προγραμματικές συγκλίσεις και υπό ποιους όρους; Το Κίνημα Αλλαγής και κυρίως ο βασικός του κορμός, το ΠΑΣΟΚ, έχει μάθει από τα “πέτρινα χρόνια”, δεν αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό και γνωρίζει πόσο χρειάζεται η χώρα µας µια αξιόπιστη αντιπολίτευση, που θα επιδιώξει να καταστήσει την πρότασή της πλειοψηφική» ενώ προσθέτει ότι το αποτέλεσμα της κάλπης θα δείξει αν προκύψει σενάριο µη σχηματισμού κυβέρνησης. «Τότε ο καθένας θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που θα του έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός», υπογραμμίζει.

«Θα ήθελα να πω στον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έχει σχέδιο και είναι έτοιμο να εκφράσει ηγεμονικά τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο» αναφέρει ενώ για το αν μετεξελίσσεται το Κίνημα Αλλαγής σε ΚΚΕ του Κέντρου, όπως προέβλεψε ο κ. Βενιζέλος, απάντησε: «Η δυναμική του κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει. Άλλωστε µην ξεχνάμε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές το Κίνημα Αλλαγής ήρθε ξεκάθαρα δεύτερο κόμμα, µε μεγάλη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ».