today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Πανελλαδικές 2019: Από αύριο η διεξαγωγή των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων

Με το μάθημα των αγγλικών αρχίζουν αύριο, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των γερμανικών και των ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα (25/6) στο γραμμικό σχέδιο.

 

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η αρμονία, στις 28/6 ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων, στις 29/6 η μουσική αντίληψη και γνώση και την 1η Ιουλίου η μουσική εκτέλεση και ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των ιταλικών.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική προθεσμία διεξαγωγής υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί η Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Σημειώνεται, ότι η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της αρμονίας είναι τρεις ώρες, των σχεδίων (ελεύθερο και γραμμικό) είναι έξι ώρες, του μαθήματος «έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά. Επίσης, για το μουσικό μάθημα «μουσική εκτέλεση και ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο, για το μουσικό μάθημα «μουσική αντίληψη και γνώση», η εξέταση έχει διάρκεια 30′ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της μουσικής γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ