today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Β.Κικίλιας: Η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας απαιτούν σοβαρότητα

«Οι πολιτικοί δεν έχουν δικαίωμα να ανησυχούν, αλλά να δρουν, να προβλέπουν και να προλαμβάνουν. Αυτός που διοικεί οφείλει να οργανώνει, να χαράσσει στρατηγική και να οικοδομεί ένα αρραγές εθνικό μέτωπο», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας επισημαίνοντας πως η Τουρκία βρίσκεται σε μια βαθιά οικονομική κρίση. Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 ο Tομεάρχης Άμυνας της ΝΔ πρόσθεσε πως η Άγκυρα ενδιαφέρεται πολύ για τον τουρισμό της, ενώ στο ενεργειακό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό για την οικονομία μιας χώρας, «προσβλέπει σε τετελεσμένα στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου πέρα και έξω από τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου, και κυρίως εντός της κυπριακής ΑΟΖ, βάζοντας ως προμετωπίδα των επιχειρημάτων της το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου. Η Τουρκία ζυγίζει τα θέματα και αναλόγως παίρνει τις αποφάσεις της. Εμάς μας ενδιαφέρει τι κάνει η Ελλάδα, πώς είμαστε οργανωμένοι, τι σημαίνει ελληνική ΑΟΖ, τι κινήσεις κάνουμε, τι κάνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση της Αθήνας ο κ. Κικίλιας είπε πως σε μια προεκλογική περίοδο τα εθνικά θέματα πρέπει να μένουν έξω από τον εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ. «Είναι προφανές ότι δεν τον ακούει ο ελληνικός λαός μετά από τα τόσα ψέματα που έχει πει.

Εμείς έχουμε τείνει χείρα βοηθείας στα κρίσιμα θέματα, όπως το προσφυγικό και έχουμε σεβαστεί την εθνική γραμμή. Αποδείχτηκε όμως τα τελευταία χρόνια ότι η κυβέρνηση δεν έχει εθνική γραμμή. Θυμηθείτε τις δημόσιες αντεγκλήσεις των κ.κ. Καμμένου και Κοτζιά. Ο πρότερος βίος της κυβέρνησης δεν είναι ο καλύτερος με τη συμφωνία των Πρεσπών, τα αποτελέσματα που γέννησε αυτή η συμφωνία και τη ζημιά που προξένησε στα εθνικά μας θέματα. Στη Νέα Δημοκρατία τηρούμε μια μετριοπαθή, προσεκτική στάση. Βάζουμε τη χώρα πάνω από την παράταξή μας, διεπόμαστε από πατριωτισμό και δεν εκμεταλλευόμαστε μια τέτοια κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο. Η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας απαιτούν σοβαρότητα, σταθερότητα, στιβαρότητα και χάραξη στρατηγικής. Δε χωρούν μικροτακτικισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει προετοιμάσει στρατηγικά τις κινήσεις της εδώ και πολλούς μήνες», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθήνας.

Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Κικίλιας είπε πως στόχος της ΝΔ είναι να πείσει οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία ότι πραγματικά αυτός ο τόπος αξίζει καλύτερα. «Ακόμα και τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν, και αυτούς που μας ψήφισαν κάποια στιγμή και στεναχωρήθηκαν από μας. Μιλάμε για την πάση θυσία μείωση της φορολογίας, έναντι της ταξικής υπερφορολόγησης και της διάλυσης της μεσαίας τάξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για την ασφάλεια και την τάξη στις γειτονιές της Ελλάδας, έναντι του μπάχαλου, της ασυδοσίας και της αναρχίας που επικρατεί.

Μιλάμε για επενδύσεις κρουνηδόν και εμπροσθοβαρώς που θα δημιουργήσουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας, απέναντι στη στρέβλωση και στα μόνιμα προβλήματα που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για έναν μεγάλο νέο πατριωτισμό, για την αντίληψη ότι η χώρα μας δεν είναι χώρος, για τα εθνικά μας θέματα, για τους θεσμούς, για την οικογένεια, για τη θρησκεία μας, για όσα σημαντικά αγωνίστηκαν οι προγονοί μας και σήμερα μας κάνουν υπερήφανους και μας συνδέουν με την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Αυτοί είναι οι τέσσερις μεγάλοι πυλώνες της πολιτικής μας. Οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και στις 7 Ιουλίου θα πάνε στην κάλπη να δώσουν βροντερό μήνυμα. Το συναντώ παντού στις γειτονιές της Αθήνας. Έχω πολλά χρόνια να δω τέτοια αποφασιστικότητα και πίστη, για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής από τους συμπολίτες μου στην Αθήνα. Βλέπετε ότι πρώτη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση λέει λιγότερα πράγματα από την κυβέρνηση, δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται πάλι λαγούς με πετραχήλια. Εμείς λέμε προεκλογικά λίγα και μετεκλογικά θα κάνουμε πολύ περισσότερα και θα ξαναφτιάξουμε τη σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικού που διερράγη στα χρόνια της κρίσης», δήλωσε προσθέτοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει μετριοπάθεια, σοβαρότητα και αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και την αγωνία των Ελλήνων. «Κάνει τις επιλογές του με προσοχή, με σεμνότητα, ώστε να μπορέσει να οδηγηθεί επιτέλους η χώρα έξω από την κρίση, να ευημερήσει η μέση ελληνική οικογένεια, να μη φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό και να γίνουν κομμάτι της παραγωγικής διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ