today-is-a-good-day
22.6 C
Athens

ΚΚΕ: Αγωνιστικό κάλεσμα σε πρόσφυγες και μετανάστες

«Οι 85.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, εκ των οποίων πάνω από 16.000 στα νησιά του Αιγαίου, τα ναυάγια και οι νεκροί στις θάλασσες, οι άθλιες συνθήκες στα hotspots και τα κέντρα φιλοξενίας, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι που βρίσκονται στα δρόμο, στο έλεος των ΜΚΟ ή και σε αστυνομικά τμήματα, συνθέτουν το προσφυγικό δράμα στη χώρα μας. Για το δράμα αυτό υπαίτιοι είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρετούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, καταπατώντας το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και την ευημερία», επισημαίνει ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αύριο 20 Ιουνίου.

«Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής άρχουσας τάξης, ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει όλους τους ευρωνατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή, με τη συμφωνία της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, αποτελούν, μεταξύ άλλων, και το “λίπασμα” για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των προσφύγων, την αύξηση και των αφίξεων στην Ελλάδα» τονίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες. Συγχρόνως, απευθύνει «αγωνιστικό κάλεσμα να ενταχθούν στις γραμμές του εργατικού, αντιϊμπεριαλιστικού και λαϊκού κινήματος. Να συμβάλουν στο να γίνει πιο ισχυρό το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή. Γιατί είναι το μόνο κόμμα που πάει κόντρα στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή αυτούς που ευθύνονται για τους πολέμους και την εκμετάλλευση, την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Που παλεύει για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εθνικότητα, χρώμα και θρησκεία. Που στέκεται απέναντι στον εθνικισμό και το ρατσισμό, που εκτρέφει δολοφονικά, ναζιστικά κόμματα, όπως η Χρυσή Αυγή, καθώς και άλλα ακροδεξιά, ρατσιστικά μορφώματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ