today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Στο αρχείο η υπόθεση διερεύνησης λογαριασμών Σημίτη, Χρυσοχοΐδη, Μαλέσιου

Στο αρχείο τέθηκε από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων η υπόθεση που προέκυψε από την απόφαση της επικεφαλής της εν λόγω Αρχής αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αννας Ζαΐρη για ερευνηθούν οι λογαριασμοί του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη μελών της οικογενείας του και κυβερνητικών στελεχών που είχαν διατελέσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Όπως αναφέρει το skai.gr η υπόθεση ετέθη τελικώς στο αρχείο με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής Άννας Ζαΐρη, εννέα μήνες μετά την παρέμβασή της να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Ευάγγελου Μαλέσιου αλλά και μελών της οικογενείας τους.

Η έρευνα κατά Σημίτη και λοιπών από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε χωρίς να υπάρχει στη δικαιοσύνη ανοικτός φάκελος ποινικής διερεύνησης παρά μόνον δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση γάλλου που είχε εμπλακεί στην υπόθεση με τις φρεγάτες.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ