today-is-a-good-day
13.9 C
Athens

Αποκλειστικό: Η “ανάσα” Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά. Πως “κόπηκαν” Παπαδάτος – Λυκούδης

Στην τελευταία επίσκεψή του στην Κεφαλονιά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε να αντιμετωπίσει, εκτός των άλλων την μεγάλη και πασίγνωστη, αφού δεν κρατούσαν ούτε τα προσχήματα, κόντρα των δύο γαλάζιων στελεχών και «κλειδωμένων» κατά κοινή ομολογία και πεποίθηση, υποψηφίων βουλευτών. Των κ.κ. Λυκούδη και Παπαδάτου.
Μία κόντρα η οποία στοίχιζε πάρα πολύ όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία και στα στελέχη της τα οποία ζούσαν στο πετσί τους τον «πόλεμο» των δύο φερομένων ως υποψηφίων αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία.
Όταν λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κεφαλονιά, κάλεσε και τους δύο σε συνάντηση. Μάλιστα όσο συζητούσε με τον έναν ο άλλος καθόταν σε διπλανό χώρο με τον στενό συνεργάτη του προέδρου, Θανάση Νέζη και τούμπαλιν.
«Θα σοβαρευτείτε. Θα σταματήστε τους τσακωμούς και τις κόντρες σας. Σας βαρέθηκαν οι συντοπίτες σας. «Πνίγετε» τη Νέα Δημοκρατία. Σας νοιώθουν και σας βλέπουν όλοι σαν βαρίδια. Τέλος. Θα σοβαρευτείτε, θα κάνετε τον αγώνα σας και θα είστε και οι δύο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα κομμένα» ήταν μέσες άκρες τα λόγια του κ. Μητσοτάκη και μάλιστα σε έντονο ύφος, προς τους δύο διεκδικητές της έδρας.
Φαίνεται όμως πως και οι δύο αυτό που συγκράτησαν ήταν μόνο ότι θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. και τις νουθεσίες – προειδοποιήσεις, έκαναν ή δεν θέλησαν να τις ακούσουν καθόλου.
Συνέχισαν λοιπόν απτόητοι τον μεταξύ τους πόλεμο, παίζοντας ο καθένας το παιχνίδι του ακόμα και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπαθώντας να «κοντύνει» τον άλλον. Όπως λένε οι… κακές γλώσσες, ο μεν Παπαδάτος «χτύπαγε» με όποιον τρόπο μπορούσε τον Παρίση, ο δε Λυκούδης σε αγαστή συνεργασία με τον Παρίση έκανε συμφωνία με τον Γαλιατσάτο.
Προφανώς και όλα αυτά τα έβλεπε η Πειραιώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε δώσει μια ακόμα ευκαιρία στους κ. Λυκούδη και Παπαδάτο. Ευκαιρία που πως αποδείχθηκε ήταν και η τελευταία.
Αποφάσισε λοιπόν να απαλλάξει το κόμμα και τους Κεφαλλονίτες, από τον «πόλεμο» των δύο και να δώσει «ανάσα» στο νησί, αφήνοντας εκτός ψηφοδελτίων και… Καπουλέτους και… Μοντέγους.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί του Ιονίου, η… κεραμίδα ήταν μεγάλη, με τους δύο «σίγουρους» να μην μπορούν ακόμα ακόμα να πιστέψουν τι έχει συμβεί.
Για την ιστορία οι υποψήφιοι της Ν.Δ. στην Κεφαλονιά είναι οι:
Αρχιτέκτων Βικτώρια Αλεξανδράτου, ο δικηγόρος Παναγής Καππάτος και ο πολιτικός επιστήμων Γεώργιος Κοκκολης.

Α.Π.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνο με αναφορά στην πηγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ