today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Συρία: Δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν από ρουκέτες τζιχαντιστών

Δώδεκα άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, Κυριακή, το βράδυ από ρουκέτες των τζιχαντιστών σε χωριό της βορειοδυτικής Συρίας που ελέγχεται από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Άλλοι 15 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή στο χωριό Αλ-Ουαντίχι νότια του Χαλεπίου, σύμφωνα με το SANA το οποίο κατηγόρησε την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS, πρώην κλάδος της Αλ Κάιντα) ότι εκτόξευσε τις ρουκέτες αυτές. Το πρακτορείο μετέδωσε φωτογραφίες τραυματισμένων ανδρών και παιδιών σε νοσοκομείο.

Η HTS ελέγχει ορισμένα εδάφη στην επαρχία του Χαλεπίου καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της γειτονικής επαρχίας του Ιντλίμπ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα, ανέφερε επίσης τον θάνατο δώδεκα αμάχων, οι πέντε από τους οποίους ήταν παιδιά, από την επίθεση αυτή. Κατηγόρησε τους τζιχαντιστές, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν πρόκειται για το HTS ή για άλλες οργανώσεις που δρουν στην περιοχή αυτή.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από συγκρούσεις που έφεραν το Σάββατο αντιμέτωπες τις δυνάμεις του καθεσττώτος με τους τζιχαντιστές της HTS και με αντάρτες στη γειτονική επαρχία της Χάμα και στοίχισαν τη ζωή σε 35 μαχητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τις τελευταίες εβοδμάδες, η επαρχία του Ιντλίμπ έγινε επίσης στόχος σχεδόν καθημερινών βομβαρδισμών από το συριακό καθεστώς και τους ρώσους συμμάχους του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ