today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Αργία Αγίου Πνεύματος: Σούπερ Μάρκετ και μαγαζιά. Πως λειτουργούν, σε ποιες πόλεις είναι κλειστά

Αργία Αγίου Πνεύματος 2019 σήμερα και σούπερ μάρκετ και μαγαζιά λειτουργούν κανονικά και και σε κάποιες πόλεις θα είναι κλειστά.

Τα σούπερ μάρκετ θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις των κατά τόπους εμπορικών συλλόγων της χώρας.

Αποφάσεις εμπορικών συλλόγων
Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά. “Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώθηκε, ότι τα καταστήματα-μέλη του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Αγίου Πνεύματος: Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται σήμερα

Η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, Εορτή του Αγίου Πνεύματος, λογίζεται ως κατ’ έθιμον αργία και ως εκ τούτου ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης προτείνει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης να παραμείνουν κλειστά.

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αναφέρει σε ανακοίνωση:
«Όλα τα καταστήματα της Βέροιας την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, θα παραμείνουν κλειστά δεδομένου ότι η ημέρα αυτή καθορίστηκε ως ολοκληρωτική αργία με απόφαση του Νομάρχη Ημαθίας αριθ. πρωτ: ΕΡ-1430/28-11-1986 για ενημέρωση εμπόρων-καταστηματαρχών και καταναλωτικού κοινού του Δήμου Βέροιας».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, κατόπιν απόφασης του διοικητικού συμβουλίου προτείνει στα μέλη του, εμπόρους κι επιχειρηματίες να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής αποφάσισε την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 , ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα της πόλης μας να είναι κλειστά ώς κατ’ έθιμον αργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 εορτή του Αγίου Πνεύματος , θα παραμείνουν κλειστά καθώς έχει καθιερωθεί ως ‘’ Εθιμική ‘’ αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό, ότι η Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος, δεν συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες αργίες και ως εκ τούτου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά με το προβλεπόμενο ωράριο.

Ανοιχτά μαγαζιά σε ΑΘήνα κλειστά στη Θεσσαλονίκη
Υποχρεωτικά κλειστά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων του Νομού Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση, η οποία δεν έχει ανακληθεί. Άλλωστε η Περιφέρεια είχε ζητήσει και επισήμως, η ημέρα μνα κηρυχθεί ως αργία.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εποπτεύσουν την αγορά για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας.

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019, δεν είχε γίνει ανάλογη ανακοίνωση από τον εμπορικό σύλλογο Αθηνών, που σημαίνει ότι τα καταστήματα στην πρωτεύουσα θα είναι ανοικτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ