today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Ληστές ΑΧΕΠΑ: Η στενή παρακολούθηση από την ΕΛΑΣ

Μία ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής από ντυμένους γιατρούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» στις 26 Μαρτίου 2018, με λεία 80.000 ευρώ και μια ακόμη ληστεία χρηματαποστολής ιδιωτικής επιχείρησης εξετάζεται εάν έχουν διαπραχθεί από τους δύο «ληστές» του ΑΧΕΠΑ, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, με την συνολική λεία να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Μάλιστα όσον αφορά την ληστεία στο ” Γεννηματάς” οι δράστες ανάγκασαν τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής να ανοίξουν το κουτί ασφαλείας, το οποίο περιείχε χρώμα που αχρηστεύει τα χρήματα σε περίπτωση ληστείας.

Πήραν δυο κασετίνες, ανέβηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν.

Το χρονικό διάστημα της στενής παρακολούθησης φέρεται να απέτρεψαν δύο ακόμη ληστρικές επιδρομές παρόμοιου τύπου στην Αθήνα, κάτι που φαίνεται να ανάγκασε τους δύο «γνώριμους» της να… μετακομίσουν στην Θεσσαλονίκη.

Οι αρχικές πληροφορίες και «ακούσματα» έκαναν λόγο για ληστεία σε νοσοκομείο του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί διαπιστώνοντας ετεροχρονισμένα αυτή την έντονη αναζήτηση χρήματος, εκτίμησαν πως δεν αποκλείεται αυτή να αφορούσε την προετοιμασία κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος και τους έθεσαν σε καθεστώς έντονης ηλεκτρονικής και φυσικής επιτήρησής.

Πέντε σπίτια, πέντε ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 20 USB, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 15 κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM και χειρόγραφες σημειώσεις. Από αυτά θα επιχειρήσουν μέσω των εγκληματολογικών εργαστηρίων μια… ανάσυρση διαγραμμένων αρχείων, με στόχο τον εντοπισμό στοιχείων. Από τις κάρτες SIM και κλειδιά οχημάτων και οικημάτων θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν επικοινωνίες, τόπους κίνησης, όπως επίσης και άλλα «άγνωστα» σπίτια, γκαράζ, αποθήκες και οχήματα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς, οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είπαν: «Τι δουλειά έχετε εσείς εδώ; Εμείς ληστεία κάναμε».

Στο αυτοκίνητο του πατέρα του 41χρονου, που χρησιμοποίησαν για το ταξίδι τους στην Θεσσαλονίκη, είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες… Θεσσαλονίκης που αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος.

 

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ