today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Νέο “καμπανάκι” από τον Κ.Ρέγκλινγκ για τις παροχές Τσίπρα

Την ενόχληση των ευρωπαϊκών θεσμών για την προεκλογική ακύρωση δεσμεύσεων που είχε υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των διοικητών του ESM, ο επικεφαλής Κλάους Ρέγκλινκ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς αντιμετωπίζουν οι ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι «υπάρχει μεγάλο ρίσκο ακόμα και να μην πιάσει τους στόχους της η Ελλάδα».

Ωστόσο υπογράμμισε την θέση της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει ότι οι στόχοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί η χώρα, ως το τέλος του έτους θα έχουν επιτευχθεί. Και υπογράμμισε ότι μετά τις εκλογές θα τεθούν όλα αυτά τα θέματα ξανά, όποια κυβέρνηση και αν έχει εκλεγεί.

Ο κύριος Ρέγκλινγκ δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια των θεσμών για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν συνεργάστηκαν με τους θεσμούς πριν ψηφίσουν την παροχή «13ης σύνταξης» και την μείωση του ΦΠΑ, αλλά και για την απόφασή τους να αλλάξουν την νομοθεσία που είχε ψηφιστεί για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

«Είναι λυπηρό» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι και η αλλαγή του νόμου για το αναπτυξιακό Ταμείο επενδύσεων έγινε επίσης χωρίς την συμβολή των θεσμών, σημειώνοντας ότι και αυτό είναι εκτός της συμφωνημένης διαδικασίας.

Κατέληξε δε δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα επανέλθουν με τα θέματα αυτά όταν εκλεγεί καινούργια κυβέρνηση –όποια και αν επιλέξει ο ελληνικός λαός- η οποία και θα κληθεί να τα αντιμετωπίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ