today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Ισχυρή εντολή για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή – Άρθρο του Γιάννη Ανδριανού

Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα επισφραγίσουν με την ψήφο τους την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται επιτακτικά ο τόπος. Θα δώσουν εντολή απαλλαγής από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα – μια κυβέρνηση που προσέθεσε νέα αχρείαστα βάρη στις πλάτες των Ελλήνων, ακύρωσε όσα θετικά βήματα είχαν γίνει προηγουμένως με σκληρές θυσίες, έπαιξε χωρίς αιδώ με τους θεσμούς, κατέφυγε επανειλημμένα στην εξαπάτηση και τον εμπαιγμό, επιχείρησε να σπείρει τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων με τους επικίνδυνους και ανεύθυνους χειρισμούς της στα κρίσιμα εθνικά μας θέματα.

Το έργο που θα αναθέσουν οι πολίτες στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι τιτάνιο. Η ανάταξη της οικονομίας, η επιστροφή στην ανάπτυξη, η δημιουργία νέων, πραγματικών θέσεων εργασίας, η επούλωση των πληγών που άνοιξαν η κρίση και οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης, η ουσιαστική αρωγή στην ελληνική οικογένεια και στους πιο αδυνάμους, η διασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε οι νέοι άνθρωποι να μένουν και να προκόβουν στην πατρίδα, η ποιοτική αναβάθμιση της υγείας, της παιδείας, της κρατικής μηχανής, είναι στόχοι που για να επιτευχθούν προϋποθέτουν μια βαθύτερη αλλαγή φιλοσοφίας. Προϋποθέτουν πάνω απ’ όλα τη δημιουργία ενός ισχυρού κεφαλαίου εμπιστοσύνης απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς.

Σ’ αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι διαχειριστικό. Είναι ένα πρόγραμμα ρήξης με το χθες, με το λίγο και το μέτριο. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι και η απαίτηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Γι’ αυτό και το ζητούμενο σ’ αυτές τις εκλογές είναι η ισχυρή, αυτοδύναμη πολιτική εντολή που θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόσει χωρίς συμβιβασμούς το πρόγραμμά μας, λογοδοτώντας μόνο στους πολίτες.

Μπροστά σ’ αυτή την προοπτική, που γίνεται ολοένα και πιο ορατή κάθε μέρα που περνά, οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του ήδη επιστρατεύουν τα γνωστά τεχνάσματα: τα ψέματα και τη λάσπη, τις κούφιες υποσχέσεις και τις απειλές.
Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και η απόφαση των Ελλήνων για τη μεγάλη ποιοτική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας δεν είναι αναστρέψιμη.

Ο Γιάννης Ανδριανός είναι Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ