today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Επίσκεψη Κ. Μπακογιάννη στο δημαρχείο Χανίων

Την ανάγκη συνεργασίας του συνόλου της αυτοδιοίκησης, επισήμανε σήμερα, από τα Χανιά, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νεοεκλεγείς δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε το δημαρχείο Χανίων όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα. Μετά τη συνάντηση, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Μπακογιάννης, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στα Χανιά, δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Και οι 325 δήμαρχοι. Έχουμε την απλή αναλογική, έχουμε μια νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ, έχουμε πολλές αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, οι όποιες πρέπει να συντελεστούν για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτονομία και ανεξαρτησία. Να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να σηκωθεί όρθια. Να μπορέσουμε όλοι μαζί να σηκώσουμε το κράτος ανάποδα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον “Κλεισθένη”, ο κ Μπακογιάννης ανέφερε: «Οι δήμοι δεν είναι κλαμπ ιδεών, δεν είναι λέσχες συζήτησης. Δεν μαζευόμαστε για να βγάζουμε τα εσώψυχα μας, ούτε μαζευόμαστε για να συζητήσουμε για το τι γίνεται με την παγκοσμιοποίηση και με τη Βόρεια και Νότια Κορέα. Στα δημοτικά συμβούλια εμείς καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις. Να δώσουμε λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να ξαναδούμε το εκλογικό σύστημα για να μπορέσουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας τόνισε ότι ενημέρωσε τον κ. Μπακογιάννη για θέματα που αφορούν την πορεία του δήμου Χανίων και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο κ Μπακογιάννης έχοντας, όπως είπε, εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης θα χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τα θέματα και στον δήμο Αθηναίων.

«Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει γενικότερα στο να προχωρήσουν τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ