today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλη διαφορά εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της Pulse που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες, με την αξιωματική αντιπολίτευση να φθάνει το 34,5% έναντι ποσοστού 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να «κατοχυρώνει» την τρίτη θέση με ποσοστό 7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, η ΧΑ συγκεντρώνει 5%, 3,5% σημειώνει το ΜέΡΑ 25 που φαίνεται να εισέρχεται στη Βουλή υπερβαίνοντας το πλαφόν του 3%, στη Βουλή δίνει μάχη για να μπει στη Βουλή η Ελληνική Λύση του Κυριακού Βελόπουλου με 3%, 1% συγκεντρώνει η Ένωση Κεντρώων, 5,5% δηλώνουν άλλο κόμμα (Δημιουργία Ξανά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΕΠΑΜ), ενώ αναποφάσιστοι/ δεν απαντώ δηλώνει το 9%.

Στην παράσταση νίκης επτά στους 10 πολίτες (ποσοστό 70%) προβλέπουν επικράτηση της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έναντι μόλις 19% που προβλέπουν επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα. 32% απαντούν κανένας από τους δύο. 6% των ερωτηθέντων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Το 40% των ερωτηθέντων (32% σίγουρα ναι – 8% μάλλον ναι) απαντά ότι η συζήτηση περί διορισμών και οι καταγγελίες για χαριστικές πράξεις θα επηρεάσουν την ψήφο τους, ενώ το 51% (16% μάλλον όχι – 35% σίγουρα όχι) απαντά ότι η συζήτηση αυτή θα επηρεάσουν την ψήφο τους. Το 9% απαντά δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Τέλος, Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, το 32% των ερωτηθέντων θέλει να προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μόλις το 12%.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ