today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Τ.Πετρόπουλος: 2,5 εκ. βρήκαν ασφάλιση από την πολιτική της κυβέρνησής μας

«Δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση των παροχών υγείας, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, από την πολιτεία στις ασφαλιστικές εταιρείες. Έχουμε απόλυτη διαφωνία σε αυτό» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο 3ο ασφαλιστικό συνέδριο της εφημερίδας «Ναυτεμπορική» για την ασφαλιστική αγορά και την υγεία.

«Η επιδίωξη του κέρδους για το οποίο λειτουργεί η ασφαλιστική ιδιωτική ασφαλιστική αγορά, είναι ασύμβατη με την ανάληψη της ευθύνης της πολιτείας να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, ανεξαρτήτως της οικονομικής δυνατότητάς τους» σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «το ίδιο το Σύνταγμά μας, έχει βάλει τα όρια αυτά. Υπάρχει συνταγματική υποχρέωση η πολιτεία να φροντίζει, για να παράσχει αυτά τα αγαθά».

Επιπλέον, όπως είπε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, «τα κόστη για την προστασία του πληθυσμού από τους κινδύνους της ασθένειας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την εισφορά για την ασφάλιση κινδύνου για την υγεία των ίδιων των πολιτών από μόνοι τους». «Η κοινωνική ασφάλιση πραγματικά συνέβαλε καθοριστικά, για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και το πρόβλημα των ανθρώπων που δεν είχαν καμία δυνατότητα περίθαλψης … 2 ,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν ασφάλιση από την πολιτική της κυβέρνησής μας. Προφανώς, δεν θα μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα μέσα από την ιδιωτική ασφάλιση. Ήταν εντελώς ξεχασμένοι, κάτω από τα ραντάρ της οικονομίας και της κοινωνίας. Δεν μπορούσαν να καλυφθούν με δική τους εισφορά, για να έχουν κάλυψη υγείας» κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ