today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

FT: Πιέσεις στον ΟΤΕ για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο

Πιέσεις για αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ φέρεται να ασκεί το fund Αmber Capital, που είναι και μέτοχος του Οργανισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα των Finacial Times.

Στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων την Τετάρτη, τo εν λόγω ακτιβιστικό fund με έδρα στο Λονδίνο θα προτείνει τον Alberto Horcajo, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο στην Telefonica Brasil, να αναλάβει καθήκοντα ως ανεξάρτητος, μη-εκτελεστικός πρόεδρος και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο.

Η υποψηφιότητα του κ. Horcajo στηρίζεται από τις Υπηρεσίες Θεσμικών Μετόχων (ISS). Η κίνηση υπογραμμίζει τα αδύναμα στάνταρ της εταιρικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, όπου οι εισηγμένες εταιρίες συνεχίζουν να αγνοούν τις νέες προδιαγραφές που νομοθετήθηκαν το 2013, ως προϋπόθεση για το 2ο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Το αρνητικό «μητρώο» της Ελλάδας στην εταιρική διακυβέρνηση φάνηκε και από τις αποκαλύψεις για την τρύπα 290 εκατ. δολαρίων στη Folli Follie.

Σε επιστολή που περιήλθε στην κατοχή των «FT», η Αmber Capital απηύθυνε έκκληση στην Deutsche Telekom να υποστηρίξει τον υποψήφιο που προτείνει το fund για τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

Η Amber Capital κατέχει μερίδιο 2% στον ΟΤΕ. Το fund εστιάζει σε επενδύσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Νότιας Ευρώπης, διατηρεί όμως μερίδια και σε κορυφαία ελληνική τράπεζα και δύο εισηγμένες κατασκευαστικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ