today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Αλλαγή «τιμονιέρη» στον ΟΛΘ μέσα στο καλοκαίρι!

Σημαντική αλλαγή στο διοικητικό σχήμα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης «κυοφορείται» τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του thePresident.gr, και πρόκειται να λάβει χώρα εντός του καλοκαιριού, ενδεχομένως και πριν τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 26 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

του Β.Μωυσή

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΘ κ. Σωτήρης Θεοφάνης, πρόκειται να διατηρήσει τον ρόλο του «καπετάνιου», παραμένοντας Πρόεδρος του οργανισμού, αλλά… θα αφήσει το «τιμόνι», δηλαδή τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, σε νέο πρόσωπο που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υποδειχθεί από το γαλλο-γερμανικό σκέλος του επενδυτικού σχήματος. Με την ανακοίνωση το ονόματος, θα μάθουμε αν θα έχει μητρική γλώσσα… την γερμανική ή την γαλλική.

Η απόφαση για την επικείμενη αλλαγή στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου «παντρεύει» σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δύο συγκλίνουσες «συνθήκες».
Αφενός την διάθεση του ιδίου του νυν Διευθύνοντος, Σωτήρη Θεοφάνη, να μοιραστεί ο φόρτος της διπλής ιδιότητας που σήμερα κατέχει, και ο ίδιος να διατηρήσει τα καθήκοντα του Προέδρου αναλαμβάνοντας να προωθήσει πιο δυναμικά το «άνοιγμα» του ΟΛΘ στην βαλκανική ενδοχώρα με συγκεκριμένα projects που θα αυξήσουν την βαλκανική «πελατεία» του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Αφετέρου… «ασυμφωνίες χαρακτήρα» που σύμφωνα με πληροφορίες σοβούν εντός του διοικητικού σχήματος, μεταξύ νυν Διευθύνοντος και άλλων υψηλόβαθμων ή νευραλγικών καθηκόντων στελεχών του ΟΛΘ.

Ένα σενάριο θέλει την εν λόγω αλλαγή να μετατίθεται για μετά τις ελληνικές εθνικές εκλογές, αλλά είναι βέβαιον πως δεν θα καθυστερήσουν πέραν του Αυγούστου, με πιθανότερο σενάριο να παραμένει αυτό της ολοκλήρωσης πριν τα τέλη Ιουνίου.

Το βέβαιο είναι πως οι ιθύνοντες της ιδιοκτήτρια και επενδύτριας κοινοπραξίας, προτιμούν η αλλαγή «τιμονιέρη» να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του δ’ τριμήνου του 2019 στη διάρκεια του οποίου εκτιμάται ότι θα έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος, που θα αναλάβει την επέκταση της 6ης προβλήτας στον Οργανισμό, με προοπτική το έργο να ξεκινήσει στο τέλος του έτους και να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ