today-is-a-good-day
19 C
Athens

Ν.Σοφιανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ “ξέπλυνε” τη Νέα Δημοκρατία

Το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών για έναν κόσμο που νιώθει αριστερός και ριζοσπάστης «και δεν ξεπουλήθηκε στα πήγαινε έλα με τον Πάιατ, με τους Αμερικάνους και την Μέρκελ», δεν είναι το μέγεθος της «ψαλίδας”, αλλά το πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ απέναντι στη νέα κυβέρνηση, «ώστε με όρους κινήματος, με όρους αγώνων, με μάτωμα κυριολεκτικά στο δρόμο να αναχαιτίσουμε μέτρα που έχουν αποφασίσει, που έχουν από κοινού ψηφίσει στο μνημόνιο και που οι δεσμεύσεις του μεταμνημόνιου έχουν ισχύ και για την ΝΔ», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του στον τ/σ «Οpen».

Πρόσθεσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «μαζί ψήφισαν το μνημόνιο που η πολιτική του υλοποιήθηκε αυτά τα χρόνια και καταδικάστηκε από τον κόσμο. Και καταδικάστηκε με όρους εναλλαγής, με ένα ρεύμα εναλλαγής για το οποίο είναι 100% υπεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέπλυνε την ΝΔ».

«Τα είπε η Κομισιόν που τόσο χρόνια κανάκευε τον κ. Τσίπρα. Τώρα ετοιμάζεται να κανακέψει τους επόμενους. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα αυτοί, όπως και ο Πάιατ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως σουλατσάριζε στα υπουργεία επί ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλει να σουλατσάρει και θα σουλατσάρει και επί ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το ζητούμενο είναι το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ