today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ

“Δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να ζήσουν καλύτερα σε αυτή τη χώρα”, σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο “Έθνος” της Κυριακής.

Αναφέρει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές και τονίζει ότι “έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης”.

Το κυρίαρχο είναι η προγραμματική αντιπαράθεση και η σύγκριση των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, “η δική μας έγνοια είναι να γίνει καθαρό σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας το τι πραγματικά διακυβεύεται”, λέει ο κ. Τζανακόπουλος.

“Να φτάσουμε τις 500.000 νέες και ακόμα καλύτερες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στις υποδομές, να στηρίξουμε την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης μέσα από τον περιορισμό της έμμεσης και άμεσης φορολογίας”, σημειώνει σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταμνημονιακή περίοδο. “Να στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και να βάλουμε τις βάσεις για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, με βασικό άξονα πρωτίστως τον τομέα της ενέργειας”, συνεχίζει.

Αναφέρει πως δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό της προσήλωσης σε αυτή τη μάχη, για να γίνει ομφαλοσκόπηση και σχετικά με επικρίσεις που δέχτηκαν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού με αφορμή την ήττα στις ευρωεκλογές, λέει μεταξύ άλλων ότι “καθένας μας προσφέρει στη συλλογική μας προσπάθεια από το πόστο που του αναλογεί και φυσικά αναλαμβάνει την ευθύνη” και πως το “blame game” είναι παράδοση άλλων πολιτικών χώρων.

Σχολιάζοντας το θέμα των μετατάξεων των υπαλλήλων της Βουλής, επισημαίνει την κίνηση του πρωθυπουργού και την από κοινού απόφαση με τον πρόεδρο της Βουλής για αναστολή όλων των μετατάξεων και προσθέτει ότι η κίνηση της κ. Χριστοδουλοπούλου να δώσει εξηγήσεις, να ζητήσει συγγνώμη και να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια την τιμά και συνάδει με την δημόσια παρουσία της. Παράλληλα, σχολιάζει ότι δεν βλέπει αντίστοιχη στάση από τον κ. Τραγάκη “που διόρισε ως μόνιμους υπαλλήλους έξω από κάθε αξιοκρατική διαδικασία την κόρη, τον γαμπρό και τη νύφη του στο ελληνικό κοινοβούλιο” και προσθέτει: “Ελπίζω ο κος Μητσοτάκης λοιπόν να επιλέξει στο θέμα αυτό να ακολουθήσει τη στάση του πρωθυπουργού”. Ασκεί έντονη κριτική προς τη ΝΔ πως “νομίζει ότι απευθύνεται σε έθνος λωτοφάγων” και προσθέτει ότι “η μοναδική παράταξη στη χώρα που δεν έκανε ούτε μία μόνιμη πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τη νομοθέτηση πριν τη διάλυση της Βουλής αναφέρει ότι δεν έπαψε να υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα επειδή έτσι το θεωρεί η ΝΔ. Υπενθυμίζει ότι στους 5 νόμους και 20 τροπολογίες που “επέλυαν επείγοντα ζητήματα μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος”, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν έγινε δεκτή καμία βουλευτική τροπολογία και πως στην αντίστοιχη περίπτωση στα τέλη Δεκεμβρίου ‘14 επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκαν 182 τροπολογίες εκ των οποίων οι 148 ήταν βουλευτικές και δεν συνοδεύονταν από έκθεση για την προκαλούμενη δαπάνη.

Ερωτηθείς αν κάποιοι λειτουργούν εκβιαστικά προς τον ΠτΔ ως προς τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι “δεν έχει δικαίωμα κανείς να τον εμπλέκει σε πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες” και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι “και σε αυτή την περίπτωση θα κινηθεί με βάση τις απολύτως προσδιορισμένες από το Σύνταγμα ενέργειες και φυσικά το υψηλότατο αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης που τον διακατέχει”.

Στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος με σταυρό στις εκλογές, ο κ. Τζανακόπουλος απαντά ότι “οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια είναι αποκλειστική ευθύνη του Πρωθυπουργού και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ” και πως “ο καθένας από μας θα δώσει αυτή την κρίσιμη μάχη από όποιο πόστο του ζητηθεί”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ