today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Τα ρουσφέτια της κυρά Τασσίας και η χαμένη τιμή της Αριστεράς

Με καθυστέρηση τεσσάρων χρόνων και υπό την ασφυκτική πίεση της κοινωνικής κατακραυγής και των κομμάτων, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε στην υπόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να υπερασπιστεί, ανεπιτυχώς, τη χαμένη τιμή της Αριστεράς, δίνοντας εντολές στο Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, να «παγώσουν» οι προκλητικές μετατάξεις. Το «τάιμινγκ» όμως, δεν πείθει για τις ειλικρινείς προθέσεις του και προκαλεί αμφιβολίες και ερωτήματα για τα πραγματικά κίνητρα του.

Του Κώστα Πασίση

Τα «ρουσφέτια» της τελευταίας στιγμής από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αποτελούν το «κύκνειο άσμα» στην καταρρέουσα κυβέρνηση του η οποία δείχνει να ψάχνει εναγωνίως επικοινωνιακά τεχνάσματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η αντιπρόεδρος της Βουλής η οποία ζήτησε συγνώμη μόνο από τους συντρόφους της και όχι από την κοινωνία, που παρακολουθεί εμβρόντητη, την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, να τακτοποιεί τα δικά της παιδιά σε προνομιακές θέσεις του Δημοσίου, με τη στάση της έδωσε τη «χαριστική» βολή στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Εντύπωση προκαλεί επίσης στη ΝΔ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, το γεγονός ότι σε αυτή την υπόθεση, εντέχνως το Μαξίμου επιχείρησε να αφήσει εκτός «κάδρου» τον σύζυγο της Χριστοδουλοπούλου, Θοδ. Δρίτσα ο οποίος δύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν εκείνος που μεσολάβησε για το ρουσφέτι της κόρης τους στη Βουλή.

Μια κίνηση που απέβη τελικά μοιραία για το πολιτικό μέλλον της αντιπροέδρου της Βουλής, ενδεχομένως για τον Θοδ. Δρίτσα και κυρίως για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που παραμονές των εκλογών βρέθηκε για άλλη μια φορά στο «μάτι του κυκλώνα».

Το μέγεθος αυτού του unfair στο πάρα πέντε της εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται στα social media και στο hashtag #ΔιορισεμεΑλεξη, όπου πραγματικά γίνεται πάρτι, που αφαιρεί και το τελευταίο «φύλλο συκής» από την περιβόητη ηθική της Αριστεράς, όσο τουλάχιστον βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

Στην Πειραιώς σχολιάζοντας τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις τους, λίγο πριν παραδώσουν την εξουσία, μιλούν για «κυνισμό» και για μια οργανωμένη επιχείρηση, με μικροκομματικούς σκοπούς.

«Είχαν ξεκινήσει με ρουσφετολογικές τροπολογίες, επιδόθηκαν σε ρουσφετολογικές μετακινήσεις στελεχών του Υπουργείου Άμυνας, συγκάλεσαν για τον ίδιο σκοπό το Ανώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ και ταυτόχρονα βολεύουν τα δικά τους παιδιά στη Βουλή. Δεν αρνήθηκαν τίποτα απ’ όλα αυτά, αντιθέτως τα ομολογούν. Το πιο εκπληκτικό όμως είναι ο κυνισμός με τον οποίο απαντούν όταν τίθενται μπροστά σε τέτοια ζητήματα», τονίζουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση είναι πλέον σε αποδρομή…

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, το ηθικό πλεονέκτημα των κυβερνώντων, κατέρρευσε ως «χάρτινος πύργος» σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Από τις προεκλογικές διακηρύξεις για σκίσιμο των μνημονίων, πήγαν στην κωλοτούμπα με το δημοψήφισμα. Και ως γνωστόν τα ψέματα και το ηθικό πλεονέκτημα είναι δυο ασύμβατες έννοιες μεταξύ τους.
Έτσι παίχθηκε η πρώτη πράξη του δράματος, όσον αφορά την «κατεδάφιση» της ηθικής της πρώτης αριστερής κυβέρνησης.

Το σοκ με τους 100 νεκρούς στο Μάτι και τους 15 στη Μάνδρα Αττικής, από την πυρκαγιά και την καταιγίδα, αντίστοιχα και η επικοινωνιακή διαχείριση που προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση, για να ξεπλύνει τις τεράστιες ευθύνες της, απογύμνωσαν την Αριστερά. Χάθηκαν τόσες ζωές και κάνεις υπουργός δεν παραιτήθηκε, αλλά ούτε καν ακούστηκε μια πραγματική συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων.

Η αχαρακτήριστη επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έναν πραγματικό αγωνιστή της ζωής, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας έσπευσε και κάλυψε πλήρως τον «αψύ κρητικό».
Στην προκειμένη περίπτωση Τσίπρας και Πολάκης, ουσιαστικά ταυτιζόμενοι «κουρέλιασαν» το ήθος της παλαιάς Αριστεράς και επι της ουσίας προανήγγειλαν και το ύφος της «Προοδευτικής Συμμαχίας» που στήνουν στο παρασκήνιο για να παραμείνουν «ζωντανοί» στο πολιτικό σκηνικό.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όμως έγινε σύντομο …ανέκδοτο όταν αποκαλύφθηκε, με αδιάσειστο φωτογραφικό υλικό, οι χλιδάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα σε πολυτελή θαλαμηγό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ήταν καταπέλτης: «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς βούλιαξε στα νερά του Ιονίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις ευρωεκλογές καταποντίστηκε η πρώτη κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ