today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Σε εξέλιξη η παρέλαση του Athens Pride 2019

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride 2019 στο κέντρο της Αθήνας.  Με κεντρικό σύνθημα «Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία» το φετινό Athens Pride αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Στόουνγουόλ στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.

Οι συμμετέχοντες υπό τους ήχους τυμπάνων, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου κατευθύνονται προς την Ομόνοια, στέλνοντας για ακόμη μία χρονιά ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο κέντρο της πορείας/παρέλασης δεσπόζει μια μεγάλη σημαία στα χρώματα του ουράνιου τόξου την οποία κρατούν οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες.

Το 15ο Athens Pride θυμάται και τιμά τον ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλο, που δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Από το πρωί η πλατεία Συντάγματος έχει γεμίσει από περίπτερα όπου γίνονται δράσεις όπως body painting, rainbow games, ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται μουσική.

Η Βουλή, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 9.00 το βράδυ και για μισή ώρα.

Μετά την παρέλαση, στην πλατεία Συντάγματος αναμένεται να στηθεί ένα μεγάλο πάρτι με δημοφιλείς καλλιτέχνες, μεταξύ των ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Ελένη Φουρέιρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ