today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Δ.Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουπούλιασε αριστερά ιδανικά και αριστερές αξίες

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 υπογράμμισε ότι από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών πρέπει να αναδειχθεί ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ καθώς αυτή είναι «η ψήφος που μετράει». «Στόχος μας είναι να είμαστε γνήσια εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, υπογράμμισε, επισημαίνοντας, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ότι «όταν αδυνάτιζε το ΚΚΕ, τότε περνούσαν τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι, ενώ όταν δυναμώνει το ΚΚΕ θα έχουμε, έστω, ανάσες ανακούφισης».

Σημειώνοντας ότι μόνο το ΚΚΕ θα είναι «και αύριο» στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού, πρόσθεσε ότι στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές περιέχονται οι προτάσεις και οι θέσεις του κόμματος για το σήμερα και το αύριο με τις οποίες θα δώσει τη μάχη των εκλογών.

Ερωτηθείς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων είπε οτι σε αυτά εκφράστηκε μια «γενικευμένη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για την αντιλαϊκή πολιτική του». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αυτό δεν εκφράστηκε σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων πήγε σε κόμματα, κυρίως στη ΝΔ, που εφάρμοσαν αυτή τη πολιτική που συνέχισε και εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνοντας και ο ίδιος όλο και πιο δεξιά με επιταχυνόμενους ρυθμούς και εκφράζοντας κοινωνικά το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, την ΕΕ».

«Μας προβληματίζει το ότι υπάρχει μια γενικότερη συντηρητικοποιήση στην ελληνική κοινωνία για την οποία βασική ευθύνη φέρει το σημερινό κυβερνών κόμμα γιατί ξεπουπούλιασε αριστερά ιδανικά και αριστερές προοδευτικές αξίες» τόνισε, προσθέτοντας «επανερχόμαστε στα ίδια σε μια αντιλαϊκή εναλλαγή στα πλαίσια ενός κάλπικου διπολισμού».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «η ρεαλιστική αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η σταθερότητα των δυνάμεων του ΚΚΕ» προσθέτοντας ότι επίσης είναι»πολύ σημαντικό το ότι “βλέπει την πλάτη του ΚΚΕ” η ΧΑ». «Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, η πάλη που έδωσε το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, ενάντια στον φασισμό, την Ακροδεξιά, το δολοφονικό μόρφωμα της ΧΑ, ουσιαστικά την έδωσε μόνο του και καθαρά από όλα τα πολιτικά κόμματα. Αυτό το κατανόησε ο ελληνικός λαός, όμως όχι πάλι στην ολότητά του γιατί μπορεί να μη βγήκε ναζιστικό μόρφωμα όμως διαχύθηκαν ψήφοι λαϊκών ανθρώπων σε ακροδεξιά, εθνικιστικά, ρατσιστικά κόμματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ