today-is-a-good-day
22.4 C
Athens

Θεσσαλονίκη: Οι πληγές από εκλογές… με εκλογές περνάνε;

Στο έργο της ταχείας επούλωσης των «πληγών» που άνοιξαν στη βάση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη οι δημοτικές εκλογές, επιδίδεται ήδη ο κομματικός μηχανισμός. Σίγουρα η πρόκληση και το διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, βοηθούν την ενωτική προσπάθεια.

Πως λέμε…. ο έρωτας με έρωτα περνάει; Ε, κάπως έτσι και οι πληγές από εκλογές, με εκλογές θα περάσουν. Θα κλείσουν όμως; Πολλά στελέχη εκτιμούν πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν –έστω μετά τις εθνικές εκλογές- θα αφήσουν τραύματα τα οποία μπορεί κάλλιστα να «ξυπνήσουν» στο μέλλον…

Παράδειγμα: μπορεί όλοι να αναγνωρίζουν ότι η προσέγγιση ηγεσίας ΝΔ και Κωνσταντίνου Ζέρβα, είναι «μονόδρομος» για να σταλεί μήνυμα ενότητας στην παραταξιακή βάση ενόψει εθνικών εκλογών. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχοντας στηρίξει την επιλογή Νίκου Ταχιάου, αισθάνονται ένα «άδειασμα» από την ταχύτητα και την ευκολία αυτής της προσέγγισης.

Σχετικό ή άσχετο: Ο Νίκος Ταχιάος δεν φαίνεται να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα παραμείνει ενεργός στα δημοτικά καθήκοντα, αν και το δεύτερο, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα αποσκοπεί περισσότερο στην «απελευθέρωση» των εκλεγμένων της δημοτικής του ομάδας, να συμβάλλουν στο σχηματισμό διοίκησης από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, χωρίς να απαιτούνται ισορροπίες ανάμεσα σε έντονες προγραμματικές διαφοροποιήσεις Ταχιάου-Ζέρβα.

Το βέβαιον είναι, πως αν η ΝΔ δεν θέλει το επιχείρημα «δεν στηρίζουμε εκείνους που δεν στήριξαν την παραταξιακή επιλογή Γκιουλέκα το 2010», να μεταβληθεί μετά από τέσσερα χρόνια σε «δεν στηρίζουμε εκείνους που δεν στήριξαν την παραταξική επιλογή Ταχιάου το 2019», θα πρέπει να αντιμετωπίσει και να θεραπεύσει έγκαιρα αυτές τις «πληγές»….

Β.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ