today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Παράταση για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο ζητά η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

«Γενναία» χρονικά και «καθολική» – για όλες τις εντασσόμενες περιοχές της χώρας – παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων εγγραπτέων δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο, ζητεί από την κυβέρνηση η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), με επιστολή του προέδρου της, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, την οποία κοινοποιεί και στη διοίκηση «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.).

 

Συγκεκριμένα η ΕΝΠΕ ζητεί παράταση τουλάχιστον έως το τέλος Οκτωβρίου 2019 τόσο λόγω των πρόσφατων εκλογών εξαιτίας των οποίων τα Δικαστήρια και τα Υποθηκοφυλακεία δεν λειτούργησαν για είκοσι μέρες αλλά και λόγω των προσεχών εθνικών εκλογών.

 

Επίσης, διότι «η υποβολή δηλώσεων, ιδίως σε αγροτικές περιοχές, παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσχέρειες καθώς αφορά, σε πληθώρα περιπτώσεων, δήλωση δικαιωμάτων με αιτία κτήσης την κληρονομιά, όπου οι δικαιούχοι που έχουν αποκτήσει με κληρονομιά από τους προγόνους τους ακίνητα, δεν έχουν συντάξει και μεταγράψει πράξη αποδοχής κληρονομιάς οι ίδιοι ή και οι απώτεροι δικαιοπάροχοι κ. α.».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ