today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

«Βιασμός» του 69χρονου Ποινικού Κώδικα; Αυτό θέλετε;

Την ώρα που αυτές οι λέξεις αφήνουν ένα μικρό αποτύπωμα, ένα άνευ δικαιϊκού προηγουμένου ανοσιούργημα τελείται εντός της Ελληνικής Βουλής.

Της Βασιλικής Τζότζολα

Είχα θυμώσει με τη φράση «Λεφτά υπάρχουν». Είχα θυμώσει πολύ με τη δήλωση περί «σχισίματος» των Μνημονίων «με ένα άρθρο, ένα νόμο». Το σπουδαίο έργο της μεταρρύθμισης του Ποινικού Κώδικα, ενός ταλαιπωρημένου, εν μέρει παρωχημένου κώδικα ετών 69, ότι θα με έκανε .. Τούρκο, δεν το περίμενα!

Από τη μια η είδηση περί μετάβασης του Πρωθυπουργού, στις 10 Ιουνίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να σημάνει τη διάλυση της Βουλής και Εθνικές Εκλογές, και, την ίδια στιγμή … κατάργηση του άρθρου 151 ΠΚ, περί «καταχρήσεως πληρεξουσιότητας». Όχι τροποποίηση! Κατάργηση! Παραθέτω και εξηγούμαι.

Το δεύτερο κεφάλαιο του ΠΚ τιτλοφορείται «Προδοσία της Χώρας» και περιλαμβάνει τα άρθρα 138 – 152. Ο προς κύρωση – με εισήγηση ΣΥΡΙΖΑ – Ποινικός Κώδικας καταργεί δύο εξ αυτών:

  • την νόθευση αποδεικτικών (εγγράφων ή αντικειμένων) που μπορούν να χρησιμεύσουν για την απόδειξη δικαιωμάτων ή την υποστήριξη συμφερόντων του ελληνικού κράτους και τα οποία ο δράστης νοθεύει, καταστρέφει ή κρύβει (αρ. 150 ΠΚ), και
  • την κατάχρηση πληρεξουσιότητας, δηλαδή, τη διεξαγωγή υπόθεσης από εντολοδόχο του ελληνικού κράτους με κυβέρνηση άλλου κράτους, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα – ελληνικό κράτος (αρ. 151 ΠΚ). Προσέξτε! Η διάταξη δεν τιμωρεί μόνο τετελεσμένη βλάβη. Τιμωρεί με κάθειρξη και το ενδεχόμενο ακόμη να τελεστεί βλάβη σε βάρος της Ελλάδας! «Μπορεί να προκύψει βλάβη», λέει έως σήμερα η διάταξη.

Τα ανωτέρω δύο αδικήματα, μετά από 69 χρόνια, διανυομένης μιας περιόδου – ας την ονομάσουμε – «φυσιολογικής Δημοκρατίας», με εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πριν προκηρυχθούν εκλογές, καταργούνται! Δεν τροποποιούνται απλώς! Για παράδειγμα, δεν προτείνεται η επαπειλούμενη ποινή κάθειρξης που επισύρεται και για τα δύο, να μειωθεί! Όχι! Και τα δύο κακουργήματα, θύμα των οποίων, εφόσον τελεστούν (με πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, ή ακόμη και εν αποπείρα) είναι ο Ελληνικός λαός, καταργούνται!

Διαβάζω το σχετικό χωρίο στην Αιτιολογική Έκθεση που επισυνάπτεται στον προς ψήφιση νέο Ποινικό Κώδικα:

«Τα άρθρα 150-151 καταργούνται, διότι το πρώτο αποτελεί περιεχόμενο του άρθρου 139, ενώ στο δεύτερο το άδικο προσδιορίζεται από την πρόθεση του δράστη».

Σχόλια τρία, με τεράστια προσπάθεια διατήρησης της όποιας νηφαλιότητας μού έχει απομείνει:

Οι κυβερνώντες και έχοντες τη νομοθετική πρωτοβουλία, μας περνάνε για ιθαγενείς και μας «πουλάνε» καθρεφτάκια για ασήμι!

Το άρθρο 150 ΠΚ, λέει, καταργείται διότι περιλαμβάνεται στο άρθρο 139 ΠΚ, λέει. Ανατρέξτε στο 139, λοιπόν: «…όποιος συνεννοείται ή διαπραγματεύεται την πρόκληση πολέμου ή εχθροπραξιών εναντίον του ελληνικού κράτους… τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη ή θάνατο» (η θανατική ποινή, θυμίζω έχει καταργηθεί).

Ποιός εχέφρων άνθρωπος, γνώστης πενιχρών ελληνικών (ούτε καν χρειάζεται να διαθέτει νομικές γνώσεις), ποιός κοινός νους δεν αντιλαμβάνεται ότι η νόθευση στοιχείων προς απόδειξη κρατικών δικαιωμάτων, ουδεμία σχέση έχει με την πρόκληση πολέμου…;;;

Το άρθρο 151 ΠΚ, λέει, καταργείται διότι το άδικο προσδιορίζεται από την πρόθεση του δράστη. Δηλαδή, τί μας είπαν; Ότι ο δράστης κακουργήματος σε βάρος της Ελλάδας, αυτός ο ίδιος με συνομιλητή τον εαυτό του, ορίζει, προσδιορίζει την πρόθεσή του;;; Δηλαδή, απλοϊκώ τω ερμηνευτικώ τρόπω: «Ελληνικέ λαέ, σε έχω γραμμένο ολοσχερώς! Και δε μου έχεις δώσει εντολή, ή, έστω την εντολή που επιθυμείς, και δε σε ρωτάω τί θες, και διαπράττω σε βάρος σου κακούργημα, την υποκειμενική υπόσταση του οποίου θα ορίσω εγώ»! Και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο ιστορικά ημιθανή!

Αλλά, εμένα ως Ελληνίδα, Κύριοι Υπέρτιμοι και Φωστήρες της Καθ’ Ημάς Προδοσίας, με καίει η κατάργηση «με ένα άρθρο, ένα νόμο» της Κατάχρησης Πληρεξουσιότητας! Και αν αυτές οι δύο λέξεις δε νοηματοδοτούν για τον αναγνώστη αυτού του κειμένου τίποτα, υπάρχει μια λέξη που σηματοδοτεί το ανοσιούργημα, που επίκειται, σε όλο του το μεγαλείο: «Πρέσπες»!

Ο τόπος χλοερός, ο τόπος αναψύξεως του Μακεδονικού ζητήματος! «Πρέσπες». Κατάχρηση πληρεξουσιότητας μήποτε δοθείσης ως ειδικής τέτοιας υπό του εντολέως ελληνικού λαού. «Πρέσπες». Για να είμαστε και πιο ακριβείς; Όχι κατάχρησης! Αυθαίρετης αυτενέργειας!

Όσο είναι καιρός, #fygete! Και μην το κάνετε αυτό σήμερα στο Ναό της Δημοκρατίας. Διότι, όντως, η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, ούτε νομοθετικά! Και η νομική και νομοθετική άγνοιά σας – ευτυχώς – δεν πρόλαβε να θίξει εκείνες τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αναφέρονται σε επιβαρυντικές περιστάσεις, όταν διενεργούνται προπαρασκευαστικές του κακουργήματος πράξεις! Μην το κάνετε! Και #fygete! Όσο προλαβαίνετε!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ