today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Trump Baby, στους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ

Δεν καλωσόρισαν με τυπική βρετανική ευγένεια τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ οι Βρετανοί. Έντεκα μήνες μετά το τρολάρισμα που του επεφύλαξαν διαφωνούντες με τις πολιτικές του, με ένα μπαλόνι- καρικατούρα του Ντόναλντ Τραμπ μωρό να υπερίπταται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, η καρικατούρα αυτή επανήλθε, προβαλλόμενη πάνω στους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ.

«Ο Τραμπ έρχεται στη Βρετανία να τιμήσει την ήττα του φασισμού μετά την D-day ενώ, την ίδια στιγμή, προωθεί μια επικίνδυνη ακροδεξιά ατζέντα και συδαυλίζει τις φλόγες του μίσους» δήλωσε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Hyperallergic, o σχεδιαστής του Trump Baby, ο Ματ Μπόνερ. «Αυτό το Σαββατοκύριακο (σ.σ. το περασμένο Σαββατοκύριακο) φωτίζουμε τους Λευκούς Βράχους του Ντόβερ για να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο: ο Τραμπ και οι πολιτικές του τού μίσους και του διχασμού δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι ντόπιοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, ήταν εξαιρετικά θετικοί στην προοπτική να δουν το «μωρό Τραμπ» πάνω στους βράχους, οι οποίοι είναι οικολογικό τοπόσημο για τη Βρετανία.

Οι Βρετανοί δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Τραμπ. Τον περασμένο Οκτώβριο, δημοσκόπηση που διενήργησε το Κέντρο Ερευνών Pew έδειξε ότι μόνον το 28% των κατοίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπιστεύονται τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα κάνει το σωστό στα διεθνή θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ