Ν.Βούτσης για μετατάξεις: Γράφετε περί συγγένειας που έχουμε… θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν.

267

Μετά το σάλο που ξέσπασε από τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συγγενών, συντρόφων και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι μετατάξεις δεν αφορούν 32 αλλά 68 υπαλλήλους που εργάζονται ως αποσπασμένοι στο κοινοβούλιο από το 2003.

Πρόσθεσε ότι με πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού επετράπη η μετάταξη των συγκεκριμένων εργαζόμενων ωστόσο υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζαμε από πριν ποιοι θα έμπαιναν στην ρύθμιση».

Μεταξύ των μεταταχθέντων είναι η πρώην σύζυγος του κ. Βούτση, η κόρη της αντιπροέδρου της Βουλής Τασίας Χριστοδουλοπούλου, οι θυγατέρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε αρχικά πως «Στη Βουλή υπήρξαν αυτά τα χρόνια μία σειρά νέες υπηρεσίες όπως νομική υπηρεσία, αρχείο, το κανάλι που λειτουργεί σε διαφορετική βάση με αναμορφωμένο πρόγραμμα» ενώ υπενθύμισε ότι ανανέωσε τις συμβάσεις εργασίας υπαλλήλων που είχαν διοριστεί πριν από την δική του θητεία.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε όλο αυτό το διάστημα αυτό το προσωπικό δουλεύει μέσα στη Βουλή, κάνει εργασία, δουλεύει αποδοτικά και έχει πολύ σημαντική συμβολή και γνωρίζουμε και καθένας τι δουλειά κάνει και πόσο αποδίδει» ανέφερε για να προσθέσει: «Απομακρυνθήκαμε 100% από αυτό το οποίο σε ένα μεγάλο βαθμό βρήκαμε. Δηλαδή την αδιαφάνεια και το πελατειακό κράτος. Συνεργαστήκαμε με όλους τους υπαλλήλους της Βουλής που είχαν όμως προσληφθεί κατά καιρούς με απόφαση του εκάστοτε προέδρου. Σε ό,τι μας αφορά δεν υπήρξε το κριτήριο της κομματικής ταυτότητας ούτε μια στιγμή είτε μιλάμε για όσους ήταν στην Βουλή είτε για όσους προστέθηκαν. Ξεκαθαρίσαμε απολύτως το ζήτημα των 68 ειδικών φρουρών που βρήκαμε σε ειδικό καθεστώς από το 2003 και μετά από ομόφωνη απόφαση Βουλής – και χωρίς να γνωρίζουμε κομματικές προελεύσεις – τους εντάξαμε κανονικά στις υπηρεσίες της Βουλής».

«Το ίδιο συνέβη και σε σχέση με το ίδρυμα της Βουλής – έγινε δημόσια συζήτηση γι’ αυτό – όπου για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα γιατί μέχρι τότε ως ΝΠΙΔ γίνονταν μόνο αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Βουλή και δεσμευτήκαμε δημοσίως ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το οργανόγραμμα. Σήμερα εργάζονται 38-39 άτομα όταν το προηγούμενο διάστημα ήταν 32-34 και το οργανόγραμμα προβλέπει 50» είπε σε άλλο σημείο.
Αναφορικά με τις μετατάξεις των ήδη αποσπασμένων είπε ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με την σύμφωνη γνώμη της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ.

«Δόθηκε η δυνατότητα εφαρμογής της κινητικότητας σε 68 αποσπασμένους. Δεν γνωρίζαμε ποιοι είναι αυτοί» υποστήριξε για να προσθέσει αναφορικά με τις συγγένειες που προέκυψαν: «Γράφετε περί συγγένειας που έχουμε. Αυτά θεωρώ ότι δεν συμβάλλουν. Η διαδικασία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά από αλληλογραφία με τα υπουργεία. Οι σχετικές αποφάσεις είναι της επιτροπής κανονισμού της Βουλής και δεν είναι επιλογές του προέδρου. Δεν γνωρίζαμε από πριν για κανέναν που θα έμπαινε σε οποιαδήποτε ρύθμιση ή για όλους τους άλλους».