today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Ν. Παππάς: Η ΝΔ κτίζει αφήγημα ότι η οικονομία κινδυνεύει

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός πάρα πολύ σοβαρού κινδύνου. Η ΝΔ έχει αρχίσει και κτίζει ένα αφήγημα, μαζί με το φιλικό της Τύπο, ότι η οικονομία μας κινδυνεύει» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι οι Έλληνες, έχουν τη δυνατότητα, δια της ψήφου τους, να αποτρέψουν το πισωγύρισμα σε πολιτικές Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και κατά την αντιπαράθεση με τον συνομιλητή του, βουλευτή της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ο κ. Παππάς είπε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι μεγαλύτερη από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφερόμενος στην έκθεση της Κομισιόν, υπογράμμισε ότι «κάνει λάθη τα οποία έχουν επαναληφθεί στο παρελθόν», δηλαδή, έχει υποεκτιμήσει τις δυνατότητες της καλής δημοσιονομικής πορείας.

Όπως είπε, αυτό που λέει η Κομισιόν είναι σύνηθες, αλά χρησιμοποιείται εσωτερικά από τον κ. Μητσοτάκη για αντιπολίτευση.

«Ο τελικός στόχος του έτους είναι απολύτως βέβαιο ότι θα “πιαστεί” και θα σας έλεγα ότι έχουμε όλοι τη δυνατότητα, δια της ψήφου μας, οι Έλληνες, να αποτρέψουμε σενάρια πισωγυρίσματος σε πολιτικές ΔΝΤ» σημείωσε, τονίζοντας ότι είναι σενάριο το οποίο απεργάζεται μεθοδικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέφερε ότι υπάρχει μείωση στα μερίσματα, στις ασφαλιστικές εισφορές, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες και πρόσθεσε ότι «όλα τα θετικά μέτρα βρίσκονται σε εξέλιξη και ο λαός μπορεί με την ψήφο του να τα θωρακίσει».

Σε ό, τι αφορά τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης, ο Ν. Παππάς είπε ότι καθορίζεται από το σύνταγμα, αλλά και τον εφαρμοστικό νόμο Καστανίδη, που είναι απολύτως σαφής.

Διευκρίνισε δε, ότι ο νόμος Καστανίδη προβλέπει και το τι συμβαίνει στο «ακραίο ενδεχόμενο» διάλυσης της Βουλής, όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα γνωμοδότησης από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου. «Ακόμα και εκεί (…) λέει ο νόμος ότι η κυβέρνηση ορίζει την ηγεσία της δικαιοσύνης» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι απρεπές να διακινούνται φήμες ή να καλούν κάποιοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρανομήσει.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει κανονικά την πορεία της. Έχουμε κατά το σύνταγμα την ευθύνη και για τις πράξεις και για τις παραλείψεις όσο είμαστε εν ενεργεία κυβέρνηση. Καλώς είμαστε. Δεν υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση» ανέφερε.

 

Ν. Δένδιας: Το ελληνικό Κοινοβούλιο «λειτουργεί κατά παράβαση κάθε κανόνα»

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας είπε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο «λειτουργεί κατά παράβαση κάθε κανόνα» διότι «ο πρωθυπουργός όφειλε τη Δευτέρα να έχει πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» για να δηλώσει την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Ο κ. Δένδιας μίλησε για «πραξικόπημα διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης» καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση «στερείται της λαϊκής νομιμοποίησης» και την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να περάσει τροπολογίες και να διορίσει, ενώ ο κ. Παππάς απάντησε ότι το θέμα των μετατάξεων έληξε με «εμφατικό τρόπο» μετά από επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής.

Επίσης, ο υπουργός ανέφερε, ότι το 2014 η ΝΔ, λίγο πριν κλείσει η Βουλή, κατέθεσε 140 με 150 τροπολογίες, ενώ η κυβέρνηση κατέθεσε λιγότερες από 10.

Όπως είπε, «θα ανεβάσουμε τα στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ξέρει ο κόσμος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ