today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Γ. Κατρούγκαλος σε Γ. Κουμουτσάκο: Υπεύθυνη η στάση της ηγεσίας του ΥΠΕΞ

«Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών έχει επιδείξει μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του, σεβόμενη τόσο τα ευαίσθητα θέματα που διαχειρίζεται το υπουργείο, όσο και τις ιδιαιτερότητες της παρούσας  περιόδου» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε δήλωση του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου περί ρυθμίσεων-τακτοποιήσεων στην εσωτερική λειτουργία του Υπουργείου Εξωτερικών και της διπλωματικής υπηρεσίας, καθώς και για «απαράδεκτες» μεθοδεύσεις που «θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους».

 

«Αυτό μάλιστα» πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών «σε βαθμό που να αγγίζει τα όρια επιβάρυνσης της εύρυθμης λειτουργίας του  υπουργείου λόγω π.χ. της μη έγκαιρης πραγματοποίησης μεταθέσεων».

«Συνεπώς» κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος, «καλό θα ήταν ο κ. Κουμουτσάκος να είναι πιο προσεκτικός στις διατυπώσεις του, δεδομένης μάλιστα της γνωστής και διαδεδομένης, κατά το παρελθόν, πρακτικής κομματικών επεμβάσεων της Νέας Δημοκρατίας στα εσωτερικά του Υπουργείου Εξωτερικών».

Σύμφωνα με πηγές του γραφείου Τύπου του υπουργού Εξωτερικών, στον νέο κανονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών, που δεν πρόλαβε να ψηφισθεί στη Βουλή, λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, προβλεπόταν η δυνατότητα συνταξιοδότησης πρέσβεων στα 67 αντί στα 65, όπως ισχύει σε όλο το δημόσιο τομέα. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι ο κ. Κατρούγκαλος, υπέγραψε όλες τις αιτήσεις που έφθασαν στο γραφείο του με ανάλογο αίτημα. Κατά το παρελθόν, κατέληξαν οι ίδιες πηγές, αυτό το προνόμιο το είχαν όσοι πρόσκειντο πολιτικά στην εκάστοτε κυβέρνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ