today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αναδίπλωση Καλογήρου: Κακούργημα και όχι πλημμέλημα ο βιασμός

«Όποιος επιχειρεί γενετήσια πράξη χωρίς τη συναίνεση του παθόντος τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη». Αυτή είναι η διατύπωση της πολυσυζητημένης παραγράφου 5 του άρθρου 336 του νέου Ποινικού Κώδικα για τον ορισμό του βιασμού, όπως διαμορφώνεται μετά τη νομοτεχνική βελτίωση που κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, υπό το βάρος της θύελλας αντιδράσεων και του «αντάρτικου» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, ξεκαθαρίζεται ότι πρόκειται για κακούργημα ενώ προστίθεται στη στοιχειοθέτηση του βιασμού και η συναίνεση πέραν της άσκησης βίας.

Ο Μιχάλης Καλογήρου κατά την τοποθέτησή του για τους νέους Κώδικες, υπεραμύνθηκε εκ νέου των προωθούμενων διατάξεων και αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα του βιασμού, έκανε λόγο για μία «εσφαλμένη συζήτηση» περί μετατροπής του αδικήματος του βιασμού σε πλημμέλημα.

Έτοιμοι να καταψηφίσουν το αμφιλεγόμενο άρθρο 336 του νέου Ποινικού Κώδικα για το βιασμό ήταν νωρίτερα οι προσκείμενοι στους Οικολόγους Πράσινους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν τροποποιούσε το συγκεκριμένο άρθρο, ενώ αντιρρήσεις είχαν εκφράσει ορισμένες από τις γυναίκες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ