today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Σκόπια: «Ποτέ Βόρεια – Μόνο Μακεδονία» φώναζαν οπαδοί ομάδας

Η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων κυριάρχησαν συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr το πλήθος κρατώντας κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνα φώναζε «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία». Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αρχηγού της ομάδας χάντμπολ σε ΜΜΕ των Σκοπίων, ο οποίος δήλωσε πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα αλλά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Έντονα ήταν και τα συνθήματα κατά της αλβανικής κοινότητας της χώρας. «Θάνατος στους Σιπτάρους», «Καταραμένοι Σιπτάροι», «Νεκρός Σιπτάρ, καλός Σιπτάρ» και «Καθαρίστε τη ‘’Μακεδονία’’», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι οπαδοί της «Βαρντάρ». Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις Αλβανών αξιωματούχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ