Κύπρος: Ανθρώπινη σορός μέσα στην τρίτη βαλίτσα

211
ΑΠΕ

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το ΚΥΠΕ, η σορός βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση και είναι δεν μπορεί να λεχθεί εάν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα. Παράλληλα, μέσα στη βαλίτσα βρέθηκαν και πλάκες πεζοδρομίου.

Σε δηλώσεις του από την Κόκκινη Λίμνη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική εξέλιξη στη διερεύνηση της όλης υπόθεσης. Παράλληλα, ο Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος. Πρόσθεσε ότι πλέον η προσοχή των αρχών θα στραφεί στη λίμνη Μεμί, εκεί όπου οι ερευνητές αναζητούν τη σορό της 6χρονης Sierra, κόρης της Maricar Valdez. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελίδης εντός των ημερών, ο 35χρονος θα μεταφερθεί εκ νέου στη δικαστήριο, όπου η Αστυνομία θα ζητήσει την ανανέωση διατάγματος κράτησής του.

«Πρώτη φορά τέτοια θυριωδία»

Στη σκηνή μετέβη από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο ανακριτών, αλλά και ιατροδικαστής για αυτοψία. Στο σημείο έσπευσε ο Αρχηγός Αστυνομίας, αλλά και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρισκόταν σε σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα των πυρκαγιών. Μετά τη διενέργεια της αυτοψίας, η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο.

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του συνάντησε τέτοια θυριωδία.

Στην τρίτη βαλίτσα, την οποία εντόπισε δύτης της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services Cy, εικάζεται ότι βρίσκεται η σορός της 29χρονης Maricar Vladez από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ο δράστης ομολόγησε ότι έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στη λίμνη.

Η προσοχή στο Ξυλιάτο

Σημειώνεται πως στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, είχαν εντοπιστεί αρχικά δύο βαλίτσες, με τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων, οι οποίες σύμφωνα με την ομολογία του Νίκου Μεταξά, δολοφονήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι στη βαλίτσα βρίσκεται το έκτο θύμα του Νίκου Μεταξά, (είχαν προηγηθεί οι Mary Rose, Arian Palanas, Livia Florentina Bunea, Elena Natalia Bunea και Kahda Anu), η προσοχή θα στραφεί στον εντοπισμό της βαλίτσας με τη σορό της 6χρονης Sierra, την οποία ο δράστης ομολόγησε ότι πέταξε στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο.